- הקורונה בארצנו: 1,863 אובחנו כחיוביים ביממה האחרונה, 712 חולים...
- רה"מ: "לשם שינוי לפיד אמר אמת - גדעון ובנט ישבו תחתיו, יחד עם ...
- לאחר אסון הזפת: אלה החופים שבהם ניתן לחדש את הפעילות | לפרטים
- קרא: "צל"ש לאזריה - צעד שיחזיר ביטחון ללוחמים וימנע מקרים כמו ...
- הליכוד: "ברור שלגדעון ובנט אין איך להקים ממשלה בלי לפיד כרה"מ"
- מרתיח: חמולה שפלשה לאתר ארכיאולוגי בשומרון הרסה והפכה אותו למב...
- נקבע מותה של רוכבת קורקינט חשמלי שנפגעה ממשאית בתל אביב
- הטרור בארצנו: אוטובוס ניזוק בפיגוע אבנים סמוך לבית ענון
- סמוטריץ': "נכריח את נתניהו לתקן את מערכת המשפט"
- לפיד טען כי בנט יישב בממשלה בתמיכת המשותפת - בנט השיב: "לא יקו...

תכנית 9 הצעדים להזנקת הכלכלה | רה"מ: "נדאג לכל אזרח"
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כ"ץ הציגו לפני זמן קצר (ראשון) את התכנית הכלכלית שיעבירו בממשלה, על מנת להזניק את כלכלת ישראל.
בפתח דבריו אמר ראש הממשלה נתניהו: "אנחנו מביאים היום לישראל מיליוני חיסונים במסגרת המבצע הענק, "חוזרים לחיים". בקרוב נהיה המדינה הראשונה בעולם לצאת מהקורונה ולפתוח את הכלכלה שלנו. אנחנו נפתח אותה באחריות ובזהירות במסגרת תכנית "הדרכון הירוק", מי שקיבל את החיסון או מי שהחלים מהקורונה יקבל "דרכון ירוק" לקניונים, לאירועים, לאירועי ספורט, אירועי תרבות ועוד ועוד. נציג את התכנית הזו בימים הקרובים. אבל עכשיו ממש לפני היציאה מהסגר הגענו לשלב מכריע, ובשלב הזה אנחנו חייבים לעשות שני דברים:
הדבר הראשון, להמשיך לתת עוד עזרה לאלו שנפגעו, והדבר השני, להזניק את הכלכלה שלנו קדימה על ידי עידוד עסקים ועידוד הצריכה. אנחנו לא מורידים את הרגל המגז אפילו לרגע.
עד היום הבאנו הרבה תכניות סיוע לאזרחים, לעצמאיים, למובטלים, לעסקים, אבל אני חייב להגיד שאזרחים ועסקים רבים עדיין זקוקים לעזרה ועוד סיוע כלכלי, אני שומע אותם, קשוב להם, אנחנו מדברים איתם ופועלים לעזור להם כמו הערב. במקביל חייבים להזניק את הכלכלה שלנו קדימה על ידי תמרוץ העסקים והגדלת הצמיחה. יחד עם שר האוצר אני מביא תשעה צעדים להזנקת הכלכלה בגדול.
זוהי תכנית כלכלית נמרצת שתסייע לכל אזרחי ישראל, בראש ובראשונה לעסקים קטנים ובינוניים ומבקשי העבודה. כפי שדאגנו לחיסונים לכל אזרח ואזרחית, כך נדאג לסייע כלכלית לכל מי שנפגע מהקורונה. אביא את התכנית לאישור הממשלה על כל הסיעות בתוכה, ואביא לכנסת מה שדרוש חקיקה.
כמובן שיתכנו שינויים פה ושם אבל התכנית הבסיסית, אני מצפה מכולם לתמוך בה ומאמין שהרוב הגדול יתמוך בה בהתלהבות, אני בטוח שרוב השרים והח"כים יתייצבו לצד העסקים בישראל ולא ירצו לפגוע ברווחתם של אזרחי ישראל. אם התכנית לא תאושר עכשיו היא תדחה בחודשים רבים עד שתוקם הממשלה הבאה, ואנשים לא יכולים לחכות. העסקים והעצמאיים לא יכולים לחכות. לכן אנחנו ממשיכים לעבוד גם עכשיו, כפי שעבדנו באחדות מול הקורונה הבריאותית נפעל גם מול הקורונה הכלכלית, לכל האזרחים, כולם בלי יוצא מן הכלל. נכנסנו יחד לקורונה, נצא ביחד מהקורונה, מאוחדים וחזקים יותר מאי פעם.
אני רוצה לצטט את מה שאמרה לפני שישה ימים, שרת האוצר המיועדת של ארה"ב, ג'נט גלן. היא אמרה כשהריבית בשפל היסטורי, אתה יכול ללוות הרבה כסף במחיר מאוד נמוך, כשהריבית בשפל היסטורי הדבר החכם ביותר לעשות הוא לפעול בגדול וזה בדיוק מה שהם עשו. הנשיא ביידן הראה תכנית המשך לתכנית של תקופת טראמפ שהוא מוציא 8.6% מהתל"ג האמריקאי, במונחים ישראלים זה 122 מיליארד ש"ח. לפני זה, הנשיא טראמפ במהלך הבחירות הציא יותר מזה, הרבה יותר מזה, אבל אני לא מתכוון להוציא 122 מיליארד ש"ח, הרבה פחות מזה, אבל מה שדרוש כדי להזניק את הכלכלה שלנו קדימה ואני מבקש משר האוצר שעמל הרבה להכנת התכנית, אני רוצה להראות תשעה צעדים להזנקת הכלכלה בגדול".
בהמשך נשא דברים השר כ"ץ, ותיאר 9 צעדים להזנקת הכלכלה; בהם:
1. מענק לעסקים להזנקת הכלכלה
2. מענק משקי בית להזנקת הכלכלה
3. תימרוץ להחזרת מובטלי קורונה ותיקים לעבודה
4. מענק מיוחד לנכים
5. פריסת מע"מ להקלה על עסקים קטנים ובינוניים
6. הקלה בהלוואות לעסקים להזנקת כלכלה
7. דמי אבטלה לעצמאים
8. הפחתת רגולציה עסקית להזנקת הכלכלה
9. רפורמות להגדלת השקעות
עפ"י פרטי התכנית, יועבר מענק לעסקים שנפגעו ב25% ומעלה; עסקים שנפתחו בשנת 2020 יקבלו מענק בגובה 8,000 שקלים; משקי בית עד העשירון השביעי יקבלו מענק של 750 שקלים לכל בוגר, 500 שקלים לכל ילד עד הילד הרביעי ו-300 שקל לכל ילד חמישי ומעלה. כמו כן, יועבר מענק תמרוץ להחזרת מובטלי קורונה ותיקים לעבודה ותמרוץ למעסיקים שיקלטו אותם.