- שבת שלום עם ישראל היקר!
- מושב אחיהוד: רוכב טרקטורון נפל ונפצע בינוני עד קשה
- ח"כ קרעי: "הציבור מבין מי ריק מכל תוכן חוץ מסיסמאות של 'רק לא ...
- שר ההתיישבות הנגבי דורש מגנץ: המנע ממתן היתרי בנייה לערבים בשט...
- אישה בהריון חלתה בקורונה - הבוקר החמיר מצבה והוא מוגדר קשה מאד
- מפלגת ״הבית היהודי״ נהרסה והגיע זמן לשקמה. חגית משה מסוגלת | ב...
- לוחם מג"ב נפצע בפניו מאבנים בהפרות סדר סמוך לאל מועייר
- מנדלבליט במכתב לשר אוחנה: "ההנחייה למנוע חיסוני קורונה לעצורים...
- משרד הבריאות: מיום ראשון יינתנו חיסונים נגד הקורונה לבני 45 ומ...
- שלדון אדלסון ז"ל הובא למנוחות בבית העלמין שעל הר הזיתים בירושל...

בג״צ קבע: למרות הפגיעה בכשרות – אין למדינה סמכות לאכוף אי הכנסת חמץ לבתי החולים בפסח
בית המשפט העליון דן היום בבקשת הרבנות הראשית לקיים דיון חוזר בנוגע להחלטה לאפשר הכנסת חמץ בפסח לבתי החולים, בניגוד לעמדת המדינה, בג"ץ דחה את הבקשה וקבע כי אין בסמכות המדינה לאכוף אי הכנסת חמץ לבתי החולים.
כזכור, מקום המדינה קיים סטטוס קוו לפיו לא מכניסים חמץ לבתי חולים במהלך חג הפסח, על מנת לאפשר לחולים יהודים לשהות במקום ולאכול ללא חשש לבעיות כשרות.
בהחלטת שופטי בג"ץ נכתב כי "הסוגיה שנדונה בפסק הדין היא אכן בעלת חשיבות ציבורית רבה, וכפי שציינו שופטי ההרכב, נוכח רגישותה וחשיבותה מן הראוי היה למצוא לה פתרון מוסכם אשר ייתר את הצורך בהכרעה שיפוטית. דא עקא, פתרון שכזה לא הוצג בפני בית המשפט, ועל כן היה עליו להכריע בשאלות המשפטיות שעמדו בפניו.
ודוקו – אין מדובר בשאלה מהו ה"סטטוס קוו" בענייני אכילת חמץ בפרהסיה או במקומות ציבוריים, או בשאלה האם התקיימה חריגה ממנו והאם היא מוצדקת.
השאלות שנדונו בפסק הדין היו שאלות משפטיות ממוקדות שאותן הציב בית המשפט במסגרת הצו על תנאי שהוצא ואלו הן: האם קיימת בידי המשיבים – משרד הבריאות ובתי החולים – הסמכות להורות על איסור הכנסת מזון לשטח בתי החולים; והאם קיימת למאבטחי בתי החולים הסמכות לבצע חיפוש בכליהם של באי בתי החולים על מנת לאכוף איסור זה, ולמצער ליידע את באי בתי החולים עליו. על מנת לענות על שאלות אלה ערך בית המשפט בחינה של הזכויות, השיקולים והאינטרסים הצריכים לעניין, ובחן את המקורות הנורמטיביים שנטען כי הם מבססים את הסמכות הנטענת. זאת, בהתאם לעקרונות ולכללי הפרשנות והמשפט
המינהלי הנהוגים בשיטתנו המשפטית, ובפרט בהתאם לעקרון חוקיות המינהל ולכלל ההסמכה המפורשת, החל מקום שבו הפעלת סמכות יש בה משום פגיעה בזכויות יסוד.
בחינה זו הובילה את שופטי הרוב למסקנה הפרשנית לפיה במצב המשפטי הנוכחי אין בנמצא סמכות כזו. קביעה זו אינה עולה כדי "הלכה", ובהעדר הלכה אין מתקיים תנאי היסוד שבסעיף 30)ב) לחוק בתי המשפט.
המבקשת (הרבנות הראשית ישראל) העלתה את החשש כי בעקבות פסק הדין תיגרם פגיעה בכשרות המזון המסופק על ידי בית החולים, אך כפי שנפסק, חשש זה אין בו כדי להוות מקור הסמכה לפגיעה ניכרת בחירויות היסוד שעליהן עמדנו, לא כל שכן מקום שהאיסור מתבסס במוצהר על שיקולים דתיים וכרוך בסוגיות רגישות של דת ומדינה, מבלי שהמחוקק נתן על כך את דעתו".