- קרעי ליו"ר ועדת הכספים: "כנס את הוועדה על מנת לדון בהצלת העיר ...
- טעות, טעינו: כ-10 פושים יצאו לכלל הגולשים בטעות | עמכם הסליחה
- ח"כ קלנר: "המאבק של רה"מ על חפותו מאפשר לציבור להיחשף לכל החול...
- אוחנה למנדלבליט: "עמדתי תואמה עם שר הבריאות שמסר כי היא מקובלת...
- בסביבת אהוד ברק מעריכים: הוא לא יתמודד לראשות מפלגת העבודה
- בהתאם להנחיית השר אוחנה: החל מבצע חיסון הכלואים בשב"ס
- היועמ"ש לבג"ץ: "הנחיית השר לבט"פ שלא לחסן אסירים ניתנה בחוסר ס...
- לפי דו"ח שב"כ: 430 פיגועים משמעותיים סוכלו בשנת 2020
- רה"מ הודיע: ייתכן שהסגר יוארך, ההחלטה תתקבל מחר
- בשל חשש לאירוע ביטחוני: עוצר בגבעת הקפיטול בארה"ב

פרקליטי נתניהו דורשים לקבל את הפרוטוקולים של "פורום המשפטנים הסודי" שהקים מנדלבליט בעניין תיקי רה"מ
בעקבות הפרסומים כי היועץ המשפטי לממשלה הקים בחשאי "פורום משפטנים" לשם עיסוק בתיקי ראש הממשלה, "פורום" שהתכנס במקביל לדיונים הרשמיים וללא ידיעת משרד המשפטים והמשתתפים באותן פגישות התבקשו לשמור על סודיות, דרש פרקליטי נתניהו את הפרוטוקולים של הפורום.
אותו "פורום חשאי" דן בסוגיות שונות הקשורות בחקירות בעניין ראש הממשלה. בין השאר נדונה הגדרת "סיקור מוטה" כשוחד; עיתוי ההודעה על הגשת כתב אישום נגד ראש הממשלה; והדלפות מהתיקים שהתנהלו בענייננו. פרקליטי ראש הממשלה מסרו כי מדובר ב"התנהלות חמורה" ודרשו לקבל פרטים על הפגישות.
הפרקליטים דורשים לקבל ללא דחוי, מידע אודות מועדי קיומן של הפגישות ופירוט מלא של זהות הגורמים שהשתתפו בהן ופירוט של כל גורם חיצוני, שאינו עובד משרד המשפטים שבו נועץ מנדלבליט בעניין תיקי ראש הממשלה. כמו כן דורשים פרקליטי נתניהו פרוטוקול מלא של הפגישות. פרקליטי רה"מ הבהירו כי "משעה שבחר היועץ להיוועץ בגורמים חיצוניים שאינם כפופים לכל חובת סודיות רשמית, לא יכולה להישמע טענה בדבר היוועצות פנימית".
פרקליטי ראש הממשלה: "הקמת אותו "פורום", הדיונים הסודיים שנערכו בו, מסירת מידע למי שאינם עובדי מדינה ואינם כפופים לחובות החלים על עובדים אלה ולגופים המבקרים את עבודתם – כל אלה מהווים פגמים שורשיים וחריפים, שפגעו בזכותו של ראש הממשלה להליך הוגן.
כידוע, היועץ המשפטי לממשלה ופרקליטות המדינה נחשבים לגורמים "מעין שיפוטיים". היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה רחבות ומשמעותיות; רבות מהן מוענקות ישירות מכוח חוק, ולפיכך עליהם להפעילן מתוך שיקול דעת עצמאי. במסגרת ההוצאה אל הפועל של סמכותם – דוגמת ההחלטה אם להגיש כתב אישום – משמשים היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה פוסקים בין הציבור לבין הפרט, ותוצאות פסיקת ם נושאות משמעויות כבדות. בהתאם מוטל עליהם גם לקבל את החלטותיהם בדרך "שיפוטית". מכאן הייחוד של התפקיד והמעמד.
כמי שעומד בראש פירמידת התביעה הכללית, היועץ המשפטי לממשלה מוסמך להחליט על הגשת כתבי אישום, ולפי דרישת המחוקק, במקרים ספציפיים מסוימים, הוא הגורם היחידי המוסמך לאשר העמדה לדין. כזהו בפרט העניין גם ביחס לראש ממשלה.
במשפט נגד ראש הממשלה, הגורם שעליו הוטלה הסמכות לאשר פתיחה בחקירה, כמו גם הגשת כתב אישום, הוא היועמ"ש. והנה, מסתבר כי היועץ המשפטי לממשלה, בבואו לדון בקיומו ופתיחתו האפשרית של הליך פלילי בחר להסתייע גם בגורמים פרטיים, המנוטרלים מהחובות המוטלות על פרקליטים שהם עובדי מדינה – ועוד בעניינים הקשורים בהליכים פליליים הגוזרים חירותו של אדם, וביחס לשיקול הדעת שחובתו להפעיל באורח עצמאי.
בעצם הקמתו של אותו "פורום חשאי" ובאופן שבו הוסדרה עבודתו יש, אפוא, כדי לחתור תחת חובותיו של היועץ המשפטי לממשלה, כתובע, מכוח חוק".