- המאבק בקורונה | השר אדלשטיין: ״692 אלף אזרחים קיבלו את המנה הש...
- יותר מ-26 אלף בני אדם נדבקו בקורונה ביממה האחרונה בצרפת
- הקורונה בארה"ב: 153,106 נדבקים אותרו ביממה האחרונה, יותר מ-2,0...
- חילופי השלטון בארה"ב | ביידן איים על צוות הבית הלבן: "אם לא תפ...
- בוקר טוב עם ישראל היקר | תחזית מזג האוויר: מעונן חלקית עד בהיר...
- מותו של הנער אוהביה סנדק: המחאות יתחדשו מחר ויתקיימו בעשרות מו...
- מחליף את מייק פומפאו: מונה מ"מ זמני למזכיר המדינה האמריקאי
- ליגת האלופות של פיב"א: 71:89 להפועל חולון בחוץ על שולה - העפיל...
- ראש העיר חריש החליט על פתיחת מרכולים בשבת - התושבים זועמים
- חשבון הטוויטר של שגרירות ארה"ב בישראל שונה ל"שגרירות ארה"ב ביש...

המשנה ליועמ"ש הבהיר: עבודת מטות לצורך היערכות לבחירות מותרת בסגר
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (משפט חוקתי-ציבורי), עו"ד רז נזרי, הבהיר היום (ראשון) כי גם במהלך ימי הסגר, תתאפשר פעילות מפלגתית לצורך היערכות לבחירות הכלליות לכנסת.
במכתבו של נזרי נכתב: "יציאתם מן הבית של עובדים, לרבות מתנדבים, נותני שירותים ומועמדים מטעם מפלגה לצורך הגעתם למטה המפלגה למען פעילותם במפלגה, מותרת במצב המשפטי הקיים. מובן כי האמור רלבנטי גם ביחס לעובדים, נותני שירותים ומועמדים מכל המפלגות". זאת כמובן, בכפוף לכללים החלים על הגבלת השהייה של עובדים במקומות עבודה, כפי שנקבעו בתקנות בעניין הגבלת פעילות במקום העבודה: "ואולם, אין בכך כדי לאפשר את פתיחתו של המקום לציבור, שכן הדבר אסור לפי תקנה 7 לתקנות הגבלת הפעילות".
נזרי הוסיף: "עובדי המפלגה רשאים גם לצאת מבתיהם על מנת לעבוד במרחב הציבורי, למשל לחלק עלוני תעמולה וכיוצא באלה, או בכל מקום אחר שנדרש שיעבדו בו, כגון לצורך פגישה עם בוחרים בבתיהם בשל עבודתם בקשר לבחירות. פעילות כאמור כפופה מטבע הדברים להגבלות האחרות שבתקנות, למשל לעניין התקהלות במסגרת תקנות הגבלת הפעילות המגבילות את השהיה במרחב הפרטי והציבורי. מעבר לכך שהפרשנות האמורה תואמת את לשון החוק והתקנות כיום, היא גם עולה בקנה אחד עם החשיבות שיש לתת, מטבע הדברים, לחופש הביטוי הפוליטי, לזכות לבחור ולהיבחר ולשוויון ההזדמנויות בתקופת בחירות".
נזרי ציין כי בכוונת הייעוץ המשפטי לממשלה להתייחס בהמשך לסוגיות נוספות הנוגעת לפעילות מפלגתית אגב מערכת הבחירות והתקנות הנוגעות למאבק בקורונה, וזאת על מנת לתת מענה הולם לצורך לשמור על כללי הבריאות הנוגעים לעניין, תוך מתן המשקל הראוי לחשיבות חופש הביטוי הפוליטי ככלל, ובתקופת מערכת בחירות בפרט.