- מניין המתים מקורונה בארצנו מאז פרוץ המגפה חצה את רף ה-4,000
- הממשלה אישרה את חובת הבידוד במלונית לשבים מהאמירויות, ברזיל, ד...
- צעד לא שגרתי: סער ידרוש מעובדי מפלגתו לעבור בדיקת פוליגרף
- רה״מ לראשי הרשויות הערביות: ״בימים הקרובים נציג תוכנית למלחמה ...
- למי שילמו בני הזוג חיות עשרות אלפי ש״ח מייד לאחר תחקיר ערוץ 20...
- לאחר נחיתתו במוסקבה: מנהיג האופוזיציה נבלני נעצר ע"י הרשויות
- הקורונה בארצנו: 5,060 אובחנו כחיוביים לקורונה, 1,177 חולים במצ...
- המשנה ליועמ"ש נגד חולדאי: "רשות מקומית אינה רשאית לעשות דין לע...
- גלנט: "הנחיתי לאסור על הכנסתם לבתי ספר של ארגונים הפועלים באופ...
- ישיבת הממשלה שתדון בהארכת הסגר נקבעה ליום שלישי

השוטרים ניגחו את הרכב וירו טייזר לעבר חשוד בשל טעות בזיהוי – המדינה תפצה ב-800 אלף ש"ח
על רקע מותו של אהוביה סנדק, ככל הנראה לאחר ששוטרים ניגחו את הרכב בו נסע במהלך מרדף אחרי נערים יהודים, מתברר כי המשטרה נהגה לכאורה בצורה דומה (ולא חוקית) של ניגוח רכבים, במקרים נוספים.
בית המשפט המחוזי בירושלים, נתן תוקף של פסק דין, להסכם פשרה בסך שמונה מאות אלף ש"ח שהמשטרה תשלם פיצוי לאזרח שבמהלך מרדף משטרתי נגח את רכבו וירו בו בטייזר ובסופו של יום הסתבר כטעות בזיהוי.
על פי כתב התביעה, בחודש נובמבר 2017 נסע האזרח, תושב ירושלים בן 20 בכביש 443 כשהוא רוכב על אופנוע. לאחר שחלף בסמוך למחסום מכבים, שמע סירנה והבחין כי מאחוריו נוסע רכב משטרתי. האזרח המשיך בנסיעה בצד הנתיב הימני במהירות של כ – 80 קמ"ש, ולפתע ומבלי שנשמעה כל כרזה המורה לתובע לעצור, הגיחה ניידת סבאנה נוספת, עקפה במהירות וברוטליות את הניידת שנסעה אחרי התובע ורכב נוסף שנסע אף הוא מאחורי התובע, וכאשר הגיעה בסמוך לתובע סטתה לנתיבו – וניגחה אותו בכוונה לשול הכביש.
מיד ובסמוך למרדף הנסתר (שאף לא היה לו כל הצדקה) ולניגוח התובע מהקטנוע, ובעודו שרוע על הכביש כתוצאה מפגיעת הניידת, דלקו לעברו 6-7 שוטרים, ירו לעברו באקדח טייזר, החלו לחבוט בו באלות ואזקו אותו. מיד לאחר בדיקת פרטיו, התגלה ע"י שוטרי הנתבעת כי התובע הוא אינו האדם שאותו הם מחפשים וכי למעשה המדובר במקרה של טעות בזיהוי. למקום האירוע הגיע אמבולנס אשר פינה את התובע לבית החולים במצב בינוני שם נזקק לטיפולים רפואיים וניתוחים.
מח"ש העבירה את התיק לדין משמעתי שעדין נדון, אולם עורכי הדין בן גביר ומזר הגישו תביעה אזרחית. במהלך הסכם פשרה, הסכימה המדינה לשלם סך של שמונה מאות אלף ש"ח כולל שכר טרחת עורכי הדין, והיום ניתן תוקף להסדר.
עו"ד בן גביר: "דווקא בימים בהם אנו עוסקים בהריגתו של אהוביה סנדק יש חשיבות עצומה לפסק דין זה ולהסכמת המשטרה לשלם את הפיצוי הנכבד. לשוטרים אסור לערוך מרדף לא חוקי, ואסור להם לנגח קטנוע ולהוריד אותו מכביש קל וחומר כאשר המדובר בטעות בזיהוי. כמו כן בענייננו המדובר בשוטרים אשר תקפו ואף ירו בטייזר והיכו את האזרח באלות, וטוב עשו שוטרים מתוכם שהחליטו להעיד נגד חבריהם.
יחד עם זאת אני זועם על המחלקה לחקירת שוטרים שהעבירה התיק לדין משמעתי. אנו נגיש בג"ץ נגד ההחלטה כי דם אזרחים אינו הפקר".
עו"ד יוספי מזר הוסיף כי :" טוב עשתה המדינה, שחסכה מבוכה גדולה בניהול המשפט. ראוי שבמקרים אלה, השוטרים לא יהיו עם יד קלה על ההדק. נוכח היקף האלימות המשטרתית נדמה שהדין המשמעתי אינו הולם ואינו מביא למיגור התופעה, ולכן ראוי שאותם שוטרים ישלמו מכיסם הפרטי".