- 18 שנות מאסר נגזרו על ארטיום קפוסטין שהכה למוות את אימו
- משרד החינוך הודיע על שורת הקלות נוספות בבחינות הבגרות
- האמל"ח הבלתי חוקי במגזר הערבי: נשק ותחמושת נתפסו בתל שבע - חשו...
- מדינת ישראל תעביר הלילה חיסונים לחמאס בעזה. משפחת גולדין: "התנ...
- לוחמים בצוק איתן תובעים מיליונים מ'שוברים שתיקה' ומחברם לצוות:...
- הטרור הערבי: נזק לשימשת רכב בפיגוע אבנים בבנימין
- מנכ״ל משרד החרמון: ״התחושה מאוד משונה, לראות הר ריק ועצוב ללא ...
- באמצע שידור בערוץ 20 קיבל בועז גולן הודעה על כניסה לבידוד - הש...
- המשטרה: 1,600 דו"חות תנועה נרשמו בשבוע האחרון
- ממשיך לטפס | עלייה נוספת נרשמה במפלס הכנרת
חוננו: המשטרה מטייחת את הרג הנער אהוביה סנדק
עורכי הדין נתי רום ועדי קידר, המייצגים את פצועי התאונה מטעם ארגון חוננו, תקפו באופן חסר תקדים את מה שהם מכנים כ"טיוח המשטרה" בפרשיית הרג הנער אהוביה סנדק ז"ל בבנימין והאשימו כי החוקרים מנסים לגלגל את האחריות למותו של אהוביה על חבריו שהיו עימו ברכב.
עו"ד רום וקידר: "מדובר בפרשיית טיוח נוראה ומטרידה ביותר. לא יאמן. שוטרים ניגחו רכב, כתוצאה מהניגוח נהרג נער, יש תלונה בגין רצח כנגד השוטרים והמשטרה זורקת את זה על נערים במקום לקחת אחריות, אפשר לסגור את המשטרה. מלבד הבושה והשפל המוסרי, יש כאן שיבוש חקירה, והתנהלות פלילית ברמות הכי גבוהות של המשטרה. אנחנו לא נשתוק, ולא נעצור עד שהצדק ייצא לאור".
התגובה הקשה מגיעה לאחר שבחקירת הפצועים החליטו החוקרים לגלגל את האחריות הפלילית להריגתו של הנער על הנערים הפצועים, למרות שישנם שוטרים החשודים במעשה ומדובאר לכאורה בשיבוש הליכי חקירה.
הבוקר התקיים דיון בבימ"ש המחוזי בתל אביב בעניינם של שניים מהפצועים. בימ"ש דחה את הערר, אך ציין בהחלטתו כי מדובר באירוע טארגי, נתון אשר יש לקחת בחשבון, וציין כי יהיה ניתן לשחררם ממעצר, לתנאים מגבילים, לאחר ביצוע עוד שתי פעולות חקירה. מחר צפוי להסתיים מעצרם, וטרם ברור האם המשטרה תבקשת את הארכת מעצרם.
ממשטרת ישראל נמסר: "במוקד המשטרה התקבלו שיחות מאזרחים על מספר חשודים שמיידים אבנים לעבר כלי רכב חולפים, סמוך לצומת מכמש. עם קבלת הדיווח, כוחות משטרה שפעלו באזור ביצעו חסימה של ציר הנסיעה עם רכבם. משזיהו את הרכב בו נסעו החשודים, הורו לו לעצור, אולם נהג הרכב לא נענה להוראת השוטרים, המשיך בנסיעה מהירה תוך שהוא עוקף את החסימה בנסיעה על שולי הכביש וממשיך במנוסה בנהיגה פרועה ובמהירות המסכנת את חיי משתמשי הדרך. הבלשים החלו בנסיעה בעקבותיו ובסמוך לצומת רימונים התרחשה תאונה במהלכה הרכב האזרחי התהפך. בעקבות המקרה נפתחה חקירה על ידי הגורמים המוסמכים, וזו תנוהל ביסודיות ובמקצועיות במטרה להגיע לחקר האמת".