- הטרור בארצנו: בקת"ב הושלך לעבר אוטובוס סמוך לחווארה
- כצפוי: ישיבת ועדת החוקה הסתיימה ללא הסכמות לגבי חוק הקנסות
- יום השואה הבינלאומי | חיילי חטמ״ר 769: יצאו למבצע חלוקת שי לני...
- השר כ"ץ: "השגנו הסכם סופי מול שבעה מנהלי בתי החולים הציבוריים"
- דיווח: ממשל ביידן הקפיא מכירת ה-F35 לאיחוד האמירויות
- תא "אם תרצו" באריאל בחיבוק לחיילי צה"ל שסיכלו פיגוע: "גאים בכם...
- ירושלים של זהב | השקיעה הערב בבירתנו המושלמת
- הרשימה המשותפת בדרך לפירוק: "לא הצלחנו להגיע להסכמות"
- משרד הבריאות: מבצע החיסונים יורחב מחר גם לגילאי 35 ומעלה
- החל ממחר: מעבר אלנבי ייסגר לתנועה

לקראת הדיון על חוק הלאום: אלה השופטים שרומסים את הדמוקרטיה בישראל
תנועת "אם תרצו" הפיצה היום (ראשון) אתר חדש העונה לשם "הכר את השופט" המספק מידע על העבר המקצועי של שופטי בג"ץ. האתר החדש הופץ לקראת הדיון ביום שלישי הקרוב על חוק יסוד: הלאום.
לאחר שתנועת "אם תרצו" הובילה מסע ציבורי נרחב סביב חוק הלאום בדרישה להעבירו בשידור חי ונענתה על כך בחיוב, בתנועת "אם תרצו" החליטו להעלות הילוך והעלו לרשת אתר ובו פסקי דין בעייתיים של שופטי העליון, בראשם אלו שידונו בחוק הלאום. האתר החדש מרכז את פסקי הדין מעוררי המחלוקת של שופטי בג"ץ העוסקים בין השאר בתחום הגבלת כוחות הביטחון במדיניות המלחמה בטרור, הפרעה במדיניות ההגירה שלה ועוד.
הדרישה לשידור הדיון בחוק הלאום וכן האתר שהושק כעת, נבעו בין היתר להציב מענה להיעדר מידע נגיש אודות שופטי והתנהלותם. כאשר רק לפני מספר חודשים נחשף כי דוברות הרשות השופטת פנתה לאתר 'ויקיפדיה' בבקשה לערוך שינויים בדפים של שופטים עליונים, כולל בדף המידע של נשיאת העליון אסתר חיות. כך שהאתר החדש והדרישה של "אם תרצו" לשדר את הדיון כעת אמורים למנוע מן השופטים להחליט החלטות הרות גורל לעתידה של המדינה מבלי שהציבור מודע לכך ומבלי שידע מה אופי השופטים הדנים באותן סוגיות.
מתן פלג, יו"ר אם תרצו: "מערכת משפט חזקה ועצמאית היא תנאי להתנהלות תקינה של כל דמוקרטיה ועל אחת כמה וכמה דמוקרטיה תוססת ובריאה כמו במדינת ישראל. כדי להבטיח את המצב הזה, חייבים להתרחש שני תהליכים. הפסקת הפוליטיציה במערכת המשפט המתבטאת בעשרות התערבויות של בג"ץ הנעשות בגורל המדינה באופן סובייקטיבי ובעייתי. השני הוא בלימת האקטיביזם השיפוטי של בג"ץ והחזרת עיקרון הפרדת הרשויות. הדיון על חוק יסוד הלאום, הוא דיון ללא סמכות וקרוב בהרבה לתיאור "סימפוזיון פוליטי".
ראוי שאם שופטי בג"ץ מתנהגים כפוליטיקאים בגלימות, יעלה גם אתר המרכז בתוכו מידע החושף את פסקי הדין הפוליטיים והשערוריתיים שלהם. הגיע הזמן שהציבור יחשף למה שופטיו עושים. שקיפות היא לא מילה גסה וראוי שגם בבג"ץ יבינו זאת".