- גבר נחנק מאוכל בבית בתל אביב - מצבו קשה
- ח"כ בן גביר: "הגיע הזמן לשים קץ להתפרעויות המחבלים בירושלים ול...
- הטרור הערבי בארצנו נמשך: בקבוקי תבערה ואבנים הושלכו לעבר כלי ר...
- ליגת העל: 0:4 למכבי חיפה בסמי עופר על קריית שמונה, העפילה זמני...
- ללא פחד | מחבלים ערבים השליכו אבנים לעבר כוחותינו סמוך לשער שכ...
- הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית: מדינת הטרור איראן החלה להעש...
- ילד נפצע קשה לאחר שנפל מגובה של שלוש קומות בגבעתיים
- רוכב קורקינט נפצע בינוני ברמלה
- הקורונה ממשיכה להתפשט בצרפת: מעל 35 אלף בני אדם נדבקו בנגיף בי...
- בשל הירידה החדה בתחלואת הקורונה | החל ממחר: לא נדרש לעטות מסכה...

אושר בקריאה ראשונה: שלילת אפוטרופסות מהורה בשל רצח או ניסיון רצח
מליאת הכנסת אישרה הערב (שני) בקריאה ראשונה הצעת חוק המבקשת לקבוע שלילת אפוטרופסות מהורה שהורשע ברצח, בניסיון רצח או באונס קטין בתוך המשפחה. 21 ח"כים תמכו בהצעה ללא מתנגדים, והיא תוחזר לוועדה לקידום מעמד האישה.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מאז שפרצה מגפת הקורונה לחיינו, קיימת מגמת החרפה במקרי אלימות במשפחה, בה יש לטפל בנחישות כדי לגדועה. התמודדות המדינה באלימות בתוך התא המשפחתי מציפה סוגיה מורכבת הקשורה להתערבות ולהשפעה של ההורה האלים בחייו של ילדו הקטין, קרי הזכויות והחובות של האפוטרופוס.
במצב החוקי הקיים, ההורה האלים ממשיך להחזיק באותן זכויות וחובות שלו כאפוטרופוס על ילדיו, גם בזמן שמתנהל כנגדו הליך משפטי. כך, המשפחה, לעיתים קורבנות האלימות, "כבולים" תחת סמכויות האפוטרופוס של ההורה האלים במשך התקופה הארוכה".
ח"כ גדעון סער: "אנחנו מביאים הערב לקריאה הראשונה את אחת מהצעות החוק החשובות שנידונו בכנסת הזאת ובעזרת השם אני מאמין שנזכה גם להכניסה לספר החוקים. הצעת החוק הזה מעבירה מסר ערכי ומוסרי חשוב כשהיא קובעת שלילה של אפוטרופסות בעבירות חמורות כמו רצח ניסיון לרצח ואונס קטין שמתבצעות בתוך התא המשפחתי.
כאשר המקום שאמור להיות מקום מוגן והוא הופך שלדה קטל. המסר שהכנסת עומדת לקבוע בחוק הזה הוא רוצח לא יכול להיות אבא ואבא לא יכול להיות רוצח".