- שבת שלום עם ישראל היקר!
- מושב אחיהוד: רוכב טרקטורון נפל ונפצע בינוני עד קשה
- ח"כ קרעי: "הציבור מבין מי ריק מכל תוכן חוץ מסיסמאות של 'רק לא ...
- שר ההתיישבות הנגבי דורש מגנץ: המנע ממתן היתרי בנייה לערבים בשט...
- אישה בהריון חלתה בקורונה - הבוקר החמיר מצבה והוא מוגדר קשה מאד
- מפלגת ״הבית היהודי״ נהרסה והגיע זמן לשקמה. חגית משה מסוגלת | ב...
- לוחם מג"ב נפצע בפניו מאבנים בהפרות סדר סמוך לאל מועייר
- מנדלבליט במכתב לשר אוחנה: "ההנחייה למנוע חיסוני קורונה לעצורים...
- משרד הבריאות: מיום ראשון יינתנו חיסונים נגד הקורונה לבני 45 ומ...
- שלדון אדלסון ז"ל הובא למנוחות בבית העלמין שעל הר הזיתים בירושל...

קצין המשטרה ניסו גואטה יועמד לדין בגין תקיפת מפגין בבלפור
מח"ש הגישה הבוקר (ראשון) כתב אישום כנגד סגן ניצב ניסו גואטה בגין תקיפה של מפגין וצלם במהלך הפגנת השמאל האנרכיסטי בבלפור לפני כשלושה חודשים.
על פי כתב האישום, האירוע התרחש במהלך תהלוכת מפגינים, אשר לא אושרה קודם לכן על ידי המשטרה, מגשר המיתרים אשר בכניסה לירושלים ועד לרחוב בלפור.
במהלך התהלוכה, הגיעו חלק מהמפגינים אשר השתתפו בה לרחוב בצלאל, תוך שהם מתכוונים להמשיך לצעוד לכיוון כיכר פריז. הכוח המשטרתי, אשר ביקש למנוע את התקדמות התהלוכה, הורה למפגינים לחזור על עקבותיהם וחסם את התקדמותם.
אותה עת עמד על הכביש סגן ניצב גואטה יחד עם כוחות משטרה נוספים. בשלב מסוים פנה אחד המפגינים אל סגן ניצב גואטה והלין בפניו על התנהגותם של השוטרים כלפי המפגינים במקום. בתגובה, הדף סגן ניצב גואטה בחוזקה את המפגין בשתי ידיו בפניו, פעמיים. במהלך הדיפתו השנייה את המפגין, אחד המפגינים, אשר השתתף אף הוא בתהלוכה, הסיט את מסכת הפנים של סגן ניצב גואטה והחל להימלט מהמקום. גואטה החזיר את מסכת הפנים למקומה והחל לדלוק אחר המפגין על מנת לבצע את מעצרו. בסיועם של שוטרים נוספים, הצליח סגן ניצב גואטה לבצע את מעצרו של המפגין.
לאחר ביצוע מעצרו, אחז הכוח המשטרתי בידיו וברגליו של המפגין והוביל אותו למקום צדדי, הרחק מההפגנה. את הובלתו של המפגין ליוו, בין היתר, סגן ניצב גואטה וצלם אשר תיעד את ההפגנה.
במהלך ליווי המפגין, ומבלי שהייתה כל אינטראקציה בין הצלם לבין סגן ניצב גואטה, הדף האחרון בחוזקה את הצלם בחלק גופו העליון אחורנית, והכה בו בעוצמה בצד פניו, בעודו אוחז בידו המכה מכשיר קשר. כתוצאה ממעשיו של גואטה, משקפיו של הצלם נפלו והוא סבל מכאבים בצד ימין של פניו ובאוזנו הימנית.
עו"ד שקד דהן מהמחלקה לחקירות שוטרים: "המחלקה לחקירות שוטרים הגישה כתב אישום נגד סגן ניצב ניסו גואטה בגין תקיפת מפגין וצלם עיתונות במהלך הפגנה בירושלים. כתב האישום מבטא את עמדת מח״ש לפיה מצופה מכל שוטר לנהוג במקצועיות ולהימנע מנקיטת אלימות גם כאשר מדובר במצבים מורכבים, בוודאי כאשר מדובר בקצין ובמפקד אשר ראוי שישמש דוגמא לפקודיו".