- שבת שלום ופורים שמח עם ישראל היקר!
- שמונה שוטרים נפצעו במהלך ההפגנה האלימה באום אל פאחם
- התחבורה הציבורית לירושלים תופסק בשושן פורים, גם ההסעות לעיר יא...
- הלוויתו של סמל-ראשון יוֹנָתָן גְּרָנוֹת ז"ל תערך ביום א׳ בקיבו...
- פצועים קשה ובינוני בתאונת דרכים סמוך לצומת שומרה
- שוטר נפצע במהלך ההפגנות האלימות באום אל פאחם - 4 ערבים נעצרו ל...
- המפכ"ל שבתאי על תקיפת השוטרים בשוק מחנה יהודה: "התמונות קשות ו...
- פעוטה נחנקה מאכילת ענבים בבית בקריית אתא
- היועמ"ש מבהיר: "לא הנחיתי לעצור את מתן החיסונים למדינות זרות"
- בצומת עציונה נערכה הפגנה במחאה על גדר התפר הפרוצה: "הקורבן הבא...

לוין זעם על החלטת בג"ץ: "כל צעד כזה מרחיב את התמיכה הציבורית בשינוי שיטת בחירת השופטים"
יו״ר הכנסת יריב לוין, זעם הערב (חמישי) על החלטת בג"ץ (השופטים הוציאו צווי ביניים והורו למדינה להשיב בתוך 21 יום מדוע יש צורך בתפקיד רה"מ החליפי) ואמר: ״בג״ץ בהחלטתו השערורייתית מכין את הקרקע לחציית הקו האדום של התערבות בחוקי יסוד. התערבות כזו נעשית בלא כל סמכות, באופן שמנוגד לעקרונות הבסיסיים ביותר של הדמוקרטיה, ועל כן היא בטלה מיסודה.
כל צעד כזה של בג״ץ מרחיב את התמיכה הציבורית בשינוי שיטת בחירת השופטים, ובהרחקתם מהמערכת של שופטים אשר מנצלים את תפקידם כדי לרמוס את הדמוקרטיה. לא אפסיק להיאבק עד שהשינויים ההכרחיים במערכת המשפט יבוצעו במלואם. זה מאבק קשה וארוך שנים, אבל הדמוקרטיה ורצון העם הם שינצחו בו".
ח"כ שלמה קרעי, אמר לאחר ההחלטה: "בג"ץ צועד צעד ענק לקראת סגירתו. בית משפט שמחליט לדון, שלא לדבר על לבטל חוק יסוד או חלק ממנו, הוא בית משפט שמבצע הפיכה במדינה דמוקרטית. יש להחליפו לאלתר בבית משפט לחוקה שנבחר וכפוף לחוק ולא לגחמות שלו. כמה אירוני יהיה אם בג"ץ יכרות את הענף שעליו הוא יושב: יבטל את חוק יסוד (!) ממשלת החילופים, יגרום לפיטורי שרי כחול לבן, ויאפשר הקמת ממשלת ימין שתקים בית משפט לחוקה שיחליף את בג"ץ".
יו"ר הקואליציה מיקי זוהר, כתב בחשבון הטוויטר שלו: "זה לא התפקיד של בג"ץ להתערב בהסכמים קואליציוניים".
ח"כ אריאל קלנר: "בג"ץ מאבד את שארית הלגיטימיות שלו. בג"ץ ששובר את הכלים ומתערב בחוקי יסוד שנתמכו בידי יותר מ-70 חברי כנסת, אינו לגיטימי יותר ופסיקותיו אינן מחייבות יותר מבוררות בעולם התחתון. היום כולם מבינים: הגיעה העת לשנות את שיטת בחירת השופטים והגיעה העת להגביל סמכויות הגוף שאיבד את הבלמים".