עומס במחלקות הקורונה | מנהל המרכז הרפואי לגליל: "הוריתי להפסיק את קליטתם של חולי קורונה נוספים" - 0404
עומס במחלקות הקורונה | מנהל המרכז הרפואי לגליל: דוברות המרכז הרפואי לגליל

עומס במחלקות הקורונה | מנהל המרכז הרפואי לגליל: "הוריתי להפסיק את קליטתם של חולי קורונה נוספים"

מנהל המרכז הרפואי לגליל בנהריה, פרופ' מסעד ברהום, הודיע היום (שני) כי החליט להפסיק את קליטתם של חולי קורונה נוספים בעקבות העומס הגדול במחלקות הקורונה וביחידות לטיפול נמרץ, במיוחד בכל הקשור לחולים קשים ומונשמים.

נכון לעכשיו מאושפזים בשלוש מחלקות הקורונה 85 חולים מאומתים, מתוכם 30 חולים במצב קשה (שלושה מהם מונשמים), 27 חולים במצב בינוני והשאר קל. אלא שהבעיה אינה רק חולי הקורונה, אם כי העובדה שבמרכז הרפואי ישנם 30 חולים קשים ביחידה לטיפול נמרץ כללי ונשימתי, וכמו כן חולים נוספים בטיפולי נמרץ ילדים, נוירוכירורגי ולב.

 פרופ' ברהום: "כמות הצוותים המיומנים שעומדת לרשותי נכון לעכשיו ויכולה לטפל בחולי קורונה קשים היא מועטה ביותר. האפשרויות שעמדו לרשותי היו להעביר חולים קשים נוספים למרכז הארץ, כדי שיטופלו ע"י צוותים מיומנים, או שאנחנו נטפל בהם ע"י צוותים אותם הדרכנו. הצוותים שאנו הדרכנו הוכשרו למקרה שהמערכת נמצאת כולה במצב של אי ספיקה. תודה לאל, זה לא המצב כרגע. אין שום סיבה שאני אטפל בחולים קשים ומונשמים ע"י צוותים לא מיומנים, אם אני יכול לשנע אותם למרכז הארץ. אני עושה הערכת מצב כל בוקר וכל ערב, ונכון לעכשיו החלטתי שלא להעביר חולים למרכז. יחד עם זאת, במצב הנוכחי אתקשה מאוד לקלוט חולים נוספים, מכיוון שאין לנו מספיק צוות מיומן לחולים קשים ומונשמים, ולכן הוריתי על הפסקת קליטתם של חולי קורונה".

יצוין כי במרכז הרפואי לגליל ישנן שלוש מחלקות קורונה עם תפוסה של למעלה מ-90 אחוזים: מחלקת כתר גריאטריה (המחלקה הראשונה והוותיקה ביותר), כתר מונשמים (באגף השיקום) וכתר א'.
נכון לעכשיו, ישנן שלוש מחלקות פנימיות בלבד שהינן פעילות במרכז הרפואי. מתוך שלוש המחלקות הפנימיות האחרות, ישנן שתי מחלקות שעוברות שיפוצים כדי להסב אותן למחלקות קורונה ומחלקה שכבר הפכה באחרונה למחלקת קורונה (כתר א') ומתמלאת במהירות רבה.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]