- סוגרים את השמיים: הממשלה אישרה את עצירת הפעילות בנתב"ג
- משתמשים ב-iOS ונזרקתם החוצה מחשבון הפייסבוק? | חשוב שתקראו
- נציבות שירות המדינה דחתה את בקשת שר האוצר לאשר את מינוי עודד ש...
- נעצרו 4 תושבי בני ברק בחשד למעורבות בתקיפת שוטרים ביום חמישי
- כך יראה השבוע שלנו | תחזית מזג האוויר המעודכנת
- רה"מ ושר האוצר יציגו הערב תכנית כלכלית להזנקת כלכלת ישראל
- משרד הבריאות: 5 מקרים נוספים של המוטציה הדרום אפריקנית התגלו ב...
- וועדת הבחירות אסרה על חולדאי להשתמש בדף הפייסבוק על שמו לטובת ...
- ממשלת איחוד האמירויות אישרה את ההחלטה לפתוח שגרירות בישראל
- סוף כל סוף | מיכאלי מודה: "מפלגת העבודה נמחקת"

אושר סופית: מעסיקים יחויבו לפרסם את הבדלי השכר בארגון בין גברים ונשים
מליאת הכנסת אישרה הערב (שני) בקריאה שנייה ושלשית את הצעת "חוק שכר שווה לעובדת ולעובד" (תיקון מס' 6), התש"ף-2020, של ח"כ אתי עטיה.
הוצע להסמיך את שר העבודה הרווחה והשירותים החברתיים לקבוע הוראות לעניין חובה של מעסיק פרטי המעסיק מעל מאה עובדים לפרסם דין וחשבון שנתי שיציג את פערי השכר בין עובדות לעובדים שהוא מעסיק, לרבות הוראות לעניין הפרטים שייכללו בדוח, והוראות בדבר אופן עריכתו ופרסומו לציבור.
בדברי ההסבר נכתב: "על אף שקיים חוק המחייב שוויון בשכר בין עובדות לעובדים עוד משנת 1964, השימוש בחוק הוא דל וכמעט בלתי משמעותי, כאשר בפועל מרבית הנשים בישראל לא עושות שימוש בזכותן על פי החוק ולא תובעות השוואה של שכרן לזה של עמיתיהן הגברים. אחת הסיבות המרכזיות לשימוש הדל בחוק בנוסחו הקיים הינה שהוא מחייב פעולה אקטיבית מצד העובדת, לרוב במהלך תקופת עבודתה אצל המעסיק ומצריך ממנה לפנות אל המעסיק בדרישה לקבלת נתוני שכר של עובדים אחרים בארגון ולאחר קבלתם להגיש תביעה לבית הדין לעבודה כנגד מעסיקה הנוכחי להשוואת תנאי שכרה לזה של עמיתיה.
מדינות רבות עברו בעשורים האחרונים למנגנון פעולה שונה במסגרתו מוטלת אחריות אקטיבית על המעסיק לאסוף את הנתונים בדבר פערי שכר, לעבד אותם ולצמצם את הפער מיוזמתו. מנגנונים מסוג זה מנטרלים את הקושי בהגשת תביעות פרטניות ומטילים את החובה לשנות את פני המציאות על המעסיק, שהינו הגורם שמחזיק בנתונים מלכתחילה ואשר קובע את שכר עובדיו. לצד מנגנונים אלו, נותרה האפשרות של עובדת יחידה לתבוע את המעסיק בגין פערי שכר, אך הטלת מלוא כובד שינוי פני המשק על כתפיה של עובדת ספציפית ועל עמידותה הנפשית והכספית בפני הליך משפטי, נוטרלה. בשלה השעה גם בישראל להוסיף תיקון המחייב איסוף מידע ודיווח מצד מעסיקים באשר לפערי השכר הקיימים בארגון, במטרה לייצר מנגנון של התקדמות ושיפור בנושא".
ח"כ עטיה: "מדובר בצעד ראשון, שמניח כי חובת הפרסום: תייצר שקיפות, תביא לצמצום פערים, תבטיח קידום שוויון ותמגר את האפליה. כל זאת מתוך התחשבות מלאה במעסיקים בתקופה מורכבת זו".