- רה"מ ושר האוצר מציגים את התכנית הכלכלית להזנקת כלכלת ישראל | ש...
- הקשר עידן ורד מבית״ר י-ם אובחן חיובי לקורונה
- דרעי: "תקפו אזרחים חפים מפשע, אני מוחה על הנעשה בבני ברק"
- סוגרים את השמיים: הממשלה אישרה את עצירת הפעילות בנתב"ג
- משתמשים ב-iOS ונזרקתם החוצה מחשבון הפייסבוק? | חשוב שתקראו
- נציבות שירות המדינה דחתה את בקשת שר האוצר לאשר את מינוי עודד ש...
- נעצרו 4 תושבי בני ברק בחשד למעורבות בתקיפת שוטרים ביום חמישי
- כך יראה השבוע שלנו | תחזית מזג האוויר המעודכנת
- רה"מ ושר האוצר יציגו הערב תכנית כלכלית להזנקת כלכלת ישראל
- משרד הבריאות: 5 מקרים נוספים של המוטציה הדרום אפריקנית התגלו ב...

הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת החוק לדחיית מועד הגשת התקציב
מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה הערב (שני) את הצעת חוק-יסוד: הכנסת (תיקון מס' 50 – הוראת שעה) (התפזרות בשל אי-קבלת חוק תקציב) של ח"כ צבי האוזר. היות ומדובר בתיקון לחוק יסוד, נדרש רוב מיוחד של 61 חברי כנסת, ואכן לאחר הצבעה שמית תמכו בהצעה 62 ח"כים לעומת 38 שהתנגדו.
סעיף 36א(ב) לחוק יסוד: הכנסת קובע, בין היתר, שבשנה בה התקיימו בחירות אחרי המועד להגשת חוק תקציב, יהיה היום הקובע שלאחריו יראו את הכנסת כאילו החליטה על התפזרותה לפני גמר כהונתה – 3 חודשים מיום תחילת שנת הכספים או תוך 100 ימים מיום כינון הממשלה, לפי המאוחר. מוצע לקבוע כי בתקופת כהונתה של הכנסת ה-23 יהיה היום הקובע 200 ימים מיום כינון הממשלה ולא 100 ימים כאמור. נקבע כי המועד הקובע למניין תום 100 הימים יהיה ה-3 בדצמבר 2020, בנוסף נקבע כי יקבע בחוק במסגרת הכנתו לקריאה שנייה ושלישית, מועד בו יוגש התקציב לכנסת, על מנת לקבוע בחוק סד זמנים, שיאפשר לכנסת תקופה מספקת כדי לדון בחוק, ביחס לתקופה בה ידון החוק בממשלה.
בדברי ההסבר נכתב: "מדינת ישראל מתמודדת עם משבר לאומי כתוצאה מהתפרצות והתפשטות נגיף הקורונה. המשבר מנוהל על-ידי ממשלת אחדות וחירום לאומית שהוקמה בפרט לצורך התמודדות עם השלכות התפרצות המגפה כאמור. מאפייני המשבר והשלכות ארוכות הטווח שלו יצרו אי-ודאות כלכלית מובהקת. על זאת מתווסף אתגר לאומי, בו ישראל עלולה להתמודד לראשונה בחורף הקרוב עם אירוע המשלב התפרצות נגיף הקורונה יחד עם התפרצות נגיף השפעת.
מצב מיוחד וחסר תקדים זה מצריך מסגרת זמנים שונה לשם גיבוש תקציב מדינה מזו הקבועה בחוק היסוד. פיזור הכנסת בעת זו יפגע פגיעה של ממש באיתנות משקי הבית, ביציבות הכלכלית הישראלית ובאינטרס הציבורי הכולל".
יוזם ההצעה ח"כ האוזר הציג את ההצעה ואמר: "חובה על כולנו לעשות הכול כדי למנוע בחירות בעת הזו וכדי להתמקד כולנו כאיש כאחד במאבק מול האתגר העומד בפנינו. ועל כן אותם מאה הימים הקבועים בחוק הם אינם רלוונטיים למצב הנוכחי היום.
הייתי שמח שהיה מוצג בפני הכנסת הזאת תקציב ומאושר בתוך מאה יום, בהינתן שלא הוצג תקציב הצעתי להאריך את משך הזמן כפי שקבוע בחוק ממי היום ל-200 יום, מה שיאפשר לכל חלקי הקואליציה לקבל את אותם ההחלטות הדרושות. אם אנחנו נעשה משאל עם היום בקרב הציבור אני יכול להגיד שיש רוב ברור, מוחץ ומובהק כנגד יציאה לבחירות רביעיות לא קשור מה עמדתם של אזרחי ישראל בקשר לוויכוחים המכונה ימין ושמאל".