- שגריר ארה"ב בישראל לשעבר: "לביידן אין אשליות לגבי מסוכנות המשט...
- גנץ לרה"מ נתניהו: "קיים דיון בהעברת החיסונים הישראליים למדינות...
- כך יראה הסופ"ש שלנו | תחזית מזג האוויר המעודכנת
- בן גביר נגד יזבק: "נפעל לסלק את מחבקי ומחבקות המחבלים מהכנסת"
- הוארך מעצרו של החשוד באונס בת ה-13 במלונית קורונה: נבדק האם פג...
- כתב אישום הוגש נגד החשוד המרכזי בגניבת שבעה ספרי תורה מבית כנס...
- סגר כללי יוטל על אזור יו"ש בחג הפורים - המעברים לרצועת עזה ייס...
- בעקבות הפרסום ב-0404: בן גביר בוחן הגשת עתירה לוועדת הבחירות נ...
- מרגש: שנתיים אחרי שנפצע - הלוחם לא נתן למגבלות הרפואיות לעצור ...
- הטרור הערבי: מחבלים השליכו שני בקת"בים לעבר כלי רכב סמוך לאל ח...

דרעי: "אסור ללכת לבחירות רביעיות. לא יסלחו לנו"
שר הפנים, אריה דרעי, אמר היום (שלישי) בישיבה הראשונה של וועדת הבחירות לכנסת ה-24, כי אסור ללכת לבחירות רביעיות; וזאת כי יש לטפל כעת במשבר הקורונה והמשבר הכלכלי שנוצר כתוצאה מכך.
השר דרעי הרחיב: "זו אמורה להיות ישיבה חגיגית, שתסכם חגיגה דמוקרטית, מערכת הבחירות לכנסת. נגיף הקורונה הזכיר לנו שכולם שווים. אנחנו עוברים משבר קשה מאד, בריאותי וכלכלי. כל מי שמכיר את הנתונים מתקשה להירדם בלילה. הנתונים קשים מאד. עברנו בהצלחה את הגל הראשון כי עשינו סגר. לאחר מכן היינו מחוייבים לפתוח את המשק, ואנו מתמודדים עם משבר קשה יותר.
אנחנו זקוקים מאד לעזרת הכנסת ובתי המשפט בהתמודדות עם הנגיף. אני חייב לציין שקיבלנו גיבוי מבית המשפט לכל המהלכים שעשינו, כולל גזילת חרויות פרט, כי כולם מבינים את האתגר העצום שעומד לפתחנו. הכנסת חייב להתעלות מעל כל השיקולים ולתת לממשלה גיבוי למאבק הקשה בקורונה. קשה מאד לסגור אולמות, מסעדות ועסקים בכלל, אבל אין לנו ברירה.
אסור לנו ללכת לבחירות רביעיות כעת. פשוט אסור לנו. ההסטוריה לא תסלח לנו על כך אם נעז ללכת לבחירות נוכח המשבר הקשה. אנו חייבים לעבוד ביחד. לא יסלחו לנו אם נלך לבחירות במשבר קשה כל כך עם מאות אלפי מובטלים. אני קורא לעצמי, לראש הממשלה, לראש הממשלה החלופי ולכולנו: אנחנו צריכים לטפל אך ורק במשבר הבריאותי והכלכלי. רק בזה. כי אחרת ילדנו, נכדנו והציבור כולו לא יסלח לנו.
לחברי ועדת הבחירות, המלצה לעתיד: חייבים להתקין מצלמות בכל הקלפיות. הליך הבחירה חייב להיות שקוף ביותר. הכל מצולם היום, גם הליך הבחירות צריך להיות שקוף לחלוטין. מצלמות בכל הקלפיות. העלות לא גבוהה אבל התועלת בכל הקשור לאמון הציבור שווה את זה. אני מקווה שועדת הבחירות תישאר ללא עבודה עד הבחירות הבאות".