מחקר: לפחות חצי מחולי הקורונה שנבדקו ממשיכים לחוות חולשה וקשיים נשימתיים זמן רב לאחר שהחלימו - 0404
מחקר: לפחות חצי מחולי הקורונה שנבדקו ממשיכים לחוות חולשה וקשיים נשימתיים זמן רב לאחר שהחלימו באדיבות בית החולים שערי צדק

מחקר: לפחות חצי מחולי הקורונה שנבדקו ממשיכים לחוות חולשה וקשיים נשימתיים זמן רב לאחר שהחלימו

המרכז הרפואי שערי צדק מפרסם הבוקר תוצאות ראשונות למחקר שמוביל מכון הריאות במרכז הרפואי שערי צדק.

לפי תוצאות המחקר לפחות 50% מחולי קורונה שנבדקו ממשיכים לחוות חולשה כללית וקשיים נשימתיים שבועות עד חודשים לאחר שהחלימו. רוב החולים לא חזרו למצב ולתפקוד שבהם היה לפני שחלו בקורונה.

במחקר נבדקו עד עכשיו כמה עשרות מטופלים שחלו בקורונה בדרגות שונות והחלימו. נבדקו חולים קלים, בינוניים וגם חולים שהיו במצב קשה.

מתוצאות המחקר עולה כאמור כי כ- 50% מהמחלימים שנבדקו עד כה סובלים מתסמינים ללא קשר בהכרח לחומרת המחלה.

במחקר נמצא כי גם לחולי קורונה קלים עלול להיווצר נזק ריאתי לטווח ארוך ולעומתם חולים שהיו במצב קשה לא בהכרח מדווחים על קשיים או תחושה קשה.

בשבועות הקרובים ייבדקו עוד מאות חולים נוספים שכבר פנו להשתתף במחקר.
כלל החולים שישתתפו ייבדקו שוב חצי שנה לאחר הבדיקה הראשונית על מנת להבין את ההשפעה ארוכת הטווח.

פרופ' גבריאל איזביצקי מנהל מכון הריאות במרכז הרפואי שערי צדק ויוזם המחקר: "בין התסמינים שבדקנו מצאנו חולשה כללית אצל רוב הנבדקים, תלונות על שיעול ו\או קוצר נשימה, הופעה של פיברוזיס \לייפת ריאתי, הפרעה חסימתית וחשד ליתר לחץ דם ריאתי. 

אנו עורכים את הבדיקות המקיפות על מנת למנוע החמרה בתסמינים אלו ולתת מענה בשלב מוקדם של המחלות. אנו פונים לכלל חולי הקורונה אשר היו מאושפזים בבתי החולים השונים בישראל או במלוניות להשתתף במחקר מעקב זה. המחקר מתאים למטופלים בטווח של 3 עד 6 חודשים לאחר השחרור מבית החולים. מומלץ לבוא מוקדם ככל שניתן כדי שנוכל לעשות מעקב ואיתור מוקדם של מחלות ריאתיות.

כל חולה קורונה שהיה מאושפז באחד מבתי החולים בישראל יכול לקבוע תור במרפאת ריאות של שערי צדק ולבקש להשתתף במחקר מעקב זה". 

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
21
0
Would love your thoughts, please comment.x