
חה"כ קרעי: "המבקר מועל באמון הציבור בעניין מנדלבליט"
חה"כ ד"ר שלמה קרעי הגיב היום (ראשון) לסירוב מבקר המדינה לבקשתו לפתוח בבדיקה בכל הנוגע למינוי מנדלבליט, לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה.
חה"כ קרעי השיב: "מבקר המדינה טועה ומטעה. לפי תשובתו יתכן וכלל לא קרא את מכתבי. לא לחינם הסכימו כל חברי הוועדה לביקורת המדינה כי יש לפתוח בבדיקה.
טענותיי נגעו בדיוק למה שלא היה בפני השופטים בהכרעתם. אין חולק לגבי כך שעילת סגירת התיק לא היתה ידועה להם ולוועדת האיתור. הסתרה ואי גילוי לאחר מכן, שגרמו לשיבוש ההליך ולקבלת התפקיד לכאורה במרמה.
אינני מבין את החשש של המבקר לפתוח בבדיקה, מדובר במתן לגיטימציה להפקרות ולפריעת חוק. אמור מעתה: "איש הישר בעיניו יעשה".
אם המבקר לא מסוגל לבדוק, נדאג לעשות זאת במסגרת הכלים הפרלמנטריים העומדים לרשותנו. אמשיך לפעול לגילוי האמת, לניקוי האורוות ולהשבת אמון הציבור במערכת המשפט".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
