- חולה קורונה כבן 23 קרס בפתאומיות בביתו בנצרת - מותו נקבע בביה"...
- רה"מ נתניהו: "אני תוקף את התקשורת כי מגיע לה"
- מפכ״ל המשטרה: ״אנו פועלים לאכוף את הסגר - הפרת החוק תטופל בכלי...
- החל סגר פורים: ההנחיות המלאות לעוצר הלילי
- מיכאל בן ארי למשנה לפרקליט המדינה: "פגעתם בשמי הטוב ממניעים של...
- כוחותינו עצרו הלילה פעילי טרור - בהם זורק מטענים ובקת"בים לעבר...
- לשכת רה"מ הקפיאה את המהלך להעברת חיסונים למדינות זרות
- מחקר כללית: הזן הבריטי גורם לתחלואה יותר קשה
- נבחר המסוק החדש של צה"ל: CH53K מתוצרת "לוקהיד מרטין"
- בנייה מסכנת: תושבי שילה קיימו עצרת תפילה ומחאה בשטח בו נבנית ב...

פנינה תמנו שטה נכנסה לתפקיד שרת העלייה והקליטה: "נערכים לגל מסיבי של עלייה"
שרת העלייה והקליטה הנכנסת, ח"כ פנינה תמנו שטה, ושר העלייה והקליטה היוצא, ח"כ יואב גלנט, קיימו היום טקס חילופים במשרד העלייה והקליטה, בהשתתפות מנכ"ל המשרד, סמנכ"לים, מנהלי מחוזות ועובדי המשרד.

ישראלקס (לע"מ)
שרת העלייה והקליטה הנכנסת, ח"כ פנינה תמנו שטה: "אני עומדת כאן היום מולכם נרגשת, שמחה ומלאה ביראת כבוד. נכנסת בצניעות לתפקיד שרת העלייה והקליטה. זו זכות גדולה להיות כאן היום אתכם, כמי שמקבלת את המשמורת והאמון להוביל את משרד העלייה והקליטה מידיו של השר היוצא. זו גם סגירת מעגל, כי רק מי שעזב את המוכר לו מאחור, כדי לעלות לארץ האבות, יכול להבין את התחושה של להיות עולה חדש. מהרגע הראשון שהגעתי לכאן, הרגשתי הכי ישראלית שיש. הרגשתי בבית.
השבוע מדינת ישראל תציין גם את האירוע הממלכתי המשמעותי– יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו בסודן בדרכם ארצה, טקס באחריות המשרד שלנו שמכבד ומנכיח את הסיפור הבלתי יאמן וטרגי של רבים, אשר לא זכו להגשים את חלום ירושלים. ביום חמישי, אנו נתייחד עם זכרם של 4,000 יהודים אשר נספו בדרכם להגשים את החלום לעלות לישראל.

ישראלקס (לע"מ)
העלייה בשבילי היא הלב הפועם של מדינת ישראל כפי שציינתי, חזון האבות והנביאים, של אוהבי הארץ הזו והעם היהודי בכל רחבי תבל. גאה להיות השרה של כולם, של כל יהודי בעולם באשר הוא ורוצה לעלות לישראל כדי לממש את המשפט "ושבו בנים לגבולם". יחד אנחנו השליחים, כל אחד בתפקידו במשרד, יש לנו הזכות לעודד, לחזק ולהגביר את העלייה וההצלחה של העולים.
אנו נערכים לגל מסיבי של עלייה מכל רחבי העולם, יהודים רבים שרוצים וממתינים לעלות לארץ ולהקים כאן את הבית שלהם. תפקידנו לסייע להם, לממש את העלייה וללוותם בכל צעד. נהיה הגשר של כל העולים מכל העולם לחברה הישראלית, וכמו שאמרתי קודם – לשפה הישראלית, שלעתים יכולה להיות קשוחה וקשה לחדשים בה. אני קוראת לכם מפה, אחינו בתפוצות, עלו לישראל. כוחנו באחדותנו, ועוצמתנו במולדתנו".
שר העלייה והקליטה היוצא ושר החינוך הנכנס, ח"כ יואב גלנט: ״מדינת ישראל הוקמה כבית לאומי לכל יהודי באשר הוא. אני גאה על הזכות שהייתה לי לסייע בעידוד העלייה לישראל. שנת 2019 אופיינה כשנת שיא בעלייה ובחודשים האחרונים הצלחנו גם לחדש את העלייה מאתיופיה. בימי הקורונה פעלנו להגן על דיירי מקבצי הדיור ולשמחתי הצלחנו בכך, וכמובן, פעלנו להמשיך את העלייה לישראל, שלא פסקה לרגע. אני מאחל הצלחה וברכה לשרה הנכנסת".