- כוחותינו סיכלו הברחת סמים בגבול מצרים - 80 ק״ג נתפסו
- מעל 35 אלף בני אדם נדבקו בברזיל ביממה האחרונה בקורונה
- בוקר טוב עם ישראל היקר | תחזית מזג האוויר: מעונן חלקית, הטמפרט...
- פיצה בתל אביב: הטעמים והסגנונות הכי פופולריים מחכים לכם בסניף ...
- מלונות באילת- עוזרים לתיירות המקומית
- מחר יובא לקבינט הקורונה מתווה לכניסה ויציאה מישראל
- בארה"ב מעוניינים בקידום נורמליזציה בין ישראל לסעודיה: "אך סעוד...
- 80:87 להפועל ירושלים בנהריה, 17 נקודות לבראון
- "האולפן הפתוח" 01.03 | צפו
- ליגת העל: 1:3 למכבי ת"א על מ.ס אשדוד, ניצחון ליגה שביעי ברציפו...

פתיחת גני הילדים | נרשמה נוכחות של כ-60%. שר החינוך: "בריאות הילדים והציבור חשובה יותר מכל דבר אחר"
הבוקר (ראשון) ב-7:55, נפתחו גני הילדים בכל הרשויות, והחלו לחזור לשגרה הדרגתית. כ-22,000 מנהלות ומנהלים גנים, ועוד כ-22,000 סייעות, קיבלו את קבוצות א' של כ-250,000 ילדים הגנים. הצוותים החינוכיים קיבלו את הילדים באווירה חגיגית ומרגשת, ועבדו אתם במרחבים החדשים, כשבכל מרחב 9 ילדים לכל היותר. לאורך היום נרשמה נוכחות גבוהה בגנים הממלכתיים ואילו בגנים בחברה הערבית והחברה החרדית נרשם שיעור נמוך יותר. בסך הכל נרשמה נוכחות של כ-60%.
עד עתה יותר ממיליון תלמידים הותרו להגיע בשערי בתי הספר והגנים. המשרד ימשיך לגבש עם המטה והמחוזות עבודה מקיפה כדי להיערך לכל אחד מהשלבים הבאים, ובכלל זה גיבוש המענים שיש לתת לתלמידים בכיתות ד'-י'.
שר החינוך רפי פרץ: "בשורה גדולה למערכת החינוך, לתלמידים, להורים ולמשק כולו. גני הילדים שבו לפעילות הדרגתית ומבוקרת, על מנת לחזור לשגרה תקינה וכן לאפשר למשק בישראל להיפתח בצורה נרחבת ויעילה יותר. עמלנו רבות להוציא את המהלך לפועל ויש לשמור על ההנחיות כפי שהן בכדי לייצר מצב בו הילדים נשמרים הן במהלך יום הלימודים והן בשעות הצהריים. בריאותם ובריאות הציבור חשובה יותר מכל דבר אחר והירתמות כלל ההורים חשובה. אין לי ספק כי פתיחת הגנים תעזור למדינה כולה בחזרה ההדרגתית לשגרה ולמשק כולו להתאזן מחדש".
מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "התמודדות מערכת החינוך עם משבר הקורונה, בתקופה האחרונה, הוכיחה את חוסנה, את עוצמתה, ואת יכולתה לתפקד באופן מיטבי, בתנאים קשים; תנאים בהם לא התנסינו מעולם. התחלנו להניע חלק מהמערכת, ואנחנו פועלים להמשיך ולהניע קדימה את חלקיה האחרים. לצד הליווי שאנחנו נותנים לגני הילדים ולכיתות א'-ג', פנינו נשואות למענים שיש לתת לשכבות הגיל הגבוהות יותר, ד'-י'".