- אופנה לילדות
- מניין המתים מקורונה בארצנו מאז פרוץ המגפה חצה את רף ה-4,000
- הממשלה אישרה את חובת הבידוד במלונית לשבים מהאמירויות, ברזיל, ד...
- צעד לא שגרתי: סער ידרוש מעובדי מפלגתו לעבור בדיקת פוליגרף
- רה״מ לראשי הרשויות הערביות: ״בימים הקרובים נציג תוכנית למלחמה ...
- למי שילמו בני הזוג חיות עשרות אלפי ש״ח מייד לאחר תחקיר ערוץ 20...
- לאחר נחיתתו במוסקבה: מנהיג האופוזיציה נבלני נעצר ע"י הרשויות
- הקורונה בארצנו: 5,060 אובחנו כחיוביים לקורונה, 1,177 חולים במצ...
- המשנה ליועמ"ש נגד חולדאי: "רשות מקומית אינה רשאית לעשות דין לע...
- גלנט: "הנחיתי לאסור על הכנסתם לבתי ספר של ארגונים הפועלים באופ...

מנהיגי המדינות המובילות בהתמודדות עם הקורונה ביקשו ללמוד מישראל. נתניהו: "עלינו להיערך לאפשרות שניאלץ לסגור שוב"
בהמשך לוועידת המנהיגים שהתקיימה לפני כשבועיים, התכנסו הבוקר (חמישי) המנהיגים בשנית בכדי לדון בצעדים לחזרה לשגרה בטוחה בצל הקורונה ובהכנות לאפשרות של התפרצות שנייה של הנגיף. המנהיגים החליפו רעיונות ודרכי פעולה, ודנו בכלי מידע וניטור, טיפול באוכלוסיות בסיכון והפעלת מערכת החינוך. כמו כן, המנהיגים דנו בדרכים שיאפשרו חזרה בטוחה של תעשיית התיירות והתעופה לפעילות.
בוועידה, שהתקיימה באירוח קנצלר אוסטריה סבסטיאן קורץ, השתתפו ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, ראש ממשלת אוסטרליה סקוט מוריסון, ראש ממשלת דנמרק מטה פרדריקסן, ראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטקיס, ראש ממשלת צ'כיה אנדריי באביש, ראש ממשלת נורווגיה ארנה סולברג וראש ממשלת סינגפור לי הסיין לונג.
ראש הממשלה נתניהו הציג את דרכי הפעולה והדילמות המרכזיות באסטרטגיית היציאה הישראלית ובהכנות הנדרשות להתפרצות שנייה של המגפה בישראל.
רה"מ הציג את המדיניות הישראלית באשר לאזורים האדומים, לבקשת קנצלר אוסטריה וראש ממשלת אוסטרליה, שביקשו ללמוד מישראל על הפיתרון בנושא, ואמר: "בודדנו את המקבצים והתייחסנו אליהם בצורה נפרדת. הכנסנו את צה"ל לאזורים אלה – צה"ל סיפק להם מזון וסיוע, עד שהורדנו את ההתפשטות לרמה סבירה, ואז פתחנו את האזור. הוצאנו את האנשים החולים שם מהבתים לבתי מלון. נשאלת השאלה 'האם אפשר שתהיה מדיניות ממוקדת בניגוד להסגר לאומי', והתשובה היא – בהחלט כן. הניסיון שלנו מוצלח מאוד".

עמוס בן גרשום, לע"מ
קנצלר אוסטריה עידכן את המנהיגים בפרטי פגישה שהתקיימה בימים האחרונים בנושא ייצור, מחקר ופיתוח בהשתתפות נציגי המדינות. בפגישה הציגה כל מדינה את התעשיות ומכוני המחקר הפועלים בה למען המאבק בנגיף הקורונה כדי לקדם שיתופי פעולה ביניהם.
ראש ממשלת נורווגיה וראש ממשלת צ׳כיה הציגו את תוכניות הניטור המקיפות המופעלות במדינותיהם, הכוללות מעקב דיגיטלי, על מנת לאתר שרשראות הדבקה ולמנוע התפשטות רחבה של המגפה.
המנהיגים סיכמו כי מערך הסייבר הישראלי יוביל התייעצות של המדינות השותפות בנושא בסיסי נתונים, ללא פגיעה בפרטיות. כמו כן, סוכם כי יתקיימו מפגשים ייעודיים בתחומי התיירות והתעופה בין שרי התיירות של המדינות בהובלת יוון, וכן התייעצויות בנושא פתיחת בתי הספר בהובלת דנמרק. ראש הממשלה אמר כי ישראל תשמח להיכנס להסכמים של טיסות בטוחות והדגיש את הצורך בחידוש קווי התעופה לארצות הברית.
מדברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בוועידה: "למעשה, אף אחד לא יודע מה יקרה כשנפתח את הכלכלות שלנו ואת בתי הספר, במיוחד עבור הילדים הקטנים יותר שאינם יכולים ליישם את הריחוק החברתי ומדביקים זה את זה. עלינו להיות מוכנים לאפקט אקורדיון. נפתח את הכלכלה, אך עלינו להיות מוכנים לאפשרות שניאלץ שוב לסגור.
מה שעשינו, ואתם עשיתם אולי את אותו הדבר, היה לפרסם לציבור מתי ניאלץ לקחת צעד אחורה. הוצאנו הנחיות ברורות – אמרנו לאוכלוסיה מהם התנאים שבהם נכווץ בחזרה את האקורדיון על פי מספר מסוים של הדבקות ביום, שיעור הכפלה, ומספר מקרים קשים.
הנקודה האחרונה שלי היא בנושא הטיסות. ההיי-טק הוא חלק גדול מהכלכלה שלנו. לפני יומיים נמכרה כאן חברה תמורת מיליארד דולר, בעסקה שנוהלה דרך זום. אנשים השקיעו מיליארד דולר בחברת היי-טק בירושלים, בזום! איני חושב שזה פתרון, משום שאנשים ירצו לנסוע, לדבר עם אנשים ולהכיר אותם".