- מותו של הנער אוהביה סנדק: המחאות יתחדשו מחר ויתקיימו בעשרות מו...
- מחליף את מייק פומפאו: מונה מ"מ זמני למזכיר המדינה האמריקאי
- ליגת האלופות של פיב"א: 71:89 להפועל חולון בחוץ על שולה - העפיל...
- ראש העיר חריש החליט על פתיחת מרכולים בשבת - התושבים זועמים
- חשבון הטוויטר של שגרירות ארה"ב בישראל שונה ל"שגרירות ארה"ב ביש...
- מנדלבליט לשר האוצר: לנהוג איפוק וריסון בגיבוש תוכניות סיוע למש...
- השר אדלשטיין: "מאבק ההתיישבות הצעירה עיקש וצודק"
- רגע לפני השבעת ביידן: טראמפ חתם על עסקה למכירת 50 מטוסי F-35 ל...
- המערכת החורפית | עלייה משמעותית של מפלס הכינרת וגם: איפה ירדו ...
- רה"מ נתניהו לביידן: "מצפה לעבוד איתך כדי לחזק עוד יותר את הברי...

תמנע מתומכי טרור לכהן בכנסת | ההצעה שהגיש ח"כ אופיר כץ
חבר הכנסת אופיר כץ ממפלגת הליכוד הגיש היום (ראשון) הצעת חוק (תיקון לחוק יסוד הכנסת) במטרה לתקן את הליך פסילת המועמדים לכנסת.
עיקרי השינוי בחוק כוללים:
1. יהיה ניתן לפסול מפלגה שנמצאת בתוך רשימת מועמדים – מפלגות שהתאחדו לרשימה.
2. הרחבת סעיפי הפסילה: כל גילוי אהדה לפעולות טרור כלפי המדינה או אזרחים, או למבצעם, גם אם מפגע בודד, ייחשב עילה לפסילה.
– הפסילה תתקבל גם אם אין ״מסה קריטית״ וקיימים מקרים בודדים של תמיכה מפורשת או משתמעת.
3. הליך אישור בית המשפט העליון להחלטת ועדת הבחירות לפסול מועמד, יהפוך להליך ערעור אשר המועמד רשאי לערער על החלטת ועדת הבחירות – זאת על מנת לחזק את כוחה של הועדה ולמנוע מבית המשפט העליון התערבות ורמיסה של החלטת חברי הכנסת שמייצגים את הציבור.
חבר הכנסת אופיר כץ: ״הגשתי היום תיקון והרחבה לחוק יסוד הכנסת בנושא פסילת מועמדים – לא ייתכן שבג״ץ יכשיר תומכי טרור לשבת בכנסת ישראל, צריך לשים לזה סוף – לא עוד ״אין מסה קריטית״, לא עוד ״נתון לפרשנות״ ולא עוד לרמוס את ועדת הבחירות שמייצגת את הציבור – מי שמהלל מחבלים לא ישב כאן״.