- שבת שלום עם ישראל היקר!
- תראו מה הולך כעת בתל אביב | מטורף
- היש יפה כארצנו המהממת? בתמונה: החרמון צבוע לבן על רקע שמים כחו...
- כוחותינו הפילו רחפן בגבול לבנון
- סיקר את פעילות המשטרה בבני ברק והותקף: "הראתי להם תעודת עיתונא...
- חשיפת ההתכתבויות בקבוצות השולמנים וגל עזיבה: ״שולמנים רבים יצב...
- המכפ"ל שבתאי על העימותים האלימים בבני ברק: "עוצמת האכיפה תיקבע...
- רוכב אופנוע נפצע מפגיעת רכב באשקלון
- "בשם בלשי ושוטרי ימ"ר ש"י" | פרחים נשלחו לראשת מח"ש, קרן בן מנ...
- ראש עיריית בני ברק דרש ממפכ"ל המשטרה: "חקור את הירי והשלכת הרי...

וועדת הבחירות המרכזית החליטה להכשיר פתקי הצבעה שהושחתו במטרה שלא ייספרו
וועדת הבחירות המרכזית של הכנסת מעדכנת כי פתקי הצבעה שהושחתו בכוונה בכדי שלא ייספרו – יוכשרו. ההחלטה מגיעה בעקבות פניות רבות של אזרחים שהגיעו לקלפי ומצאו פתקי הצבעה מקושקשים בעט או מנוקבים בחור.
הפתקים שיימצאו מושחתים יישמרו על ידי מזכיר ועדת הקלפי במהלך ספירת הקולות – במידה ומדובר ביותר מפתק אחד שהושחת, הפתקים ייחשבו כפתקים כשרים וייספרו יחד עם שאר הפתקים. במידה ומדובר בפתק בודד – הפתק לא יוכשר.
מטעם הוועדה נמסר: "בוועדת הבחירות המרכזית הצטברו תלונות שונות על השחתת פתקי הצבעה או על הצבת פתקי הצבעה השונים מהדוגמא שאושרה על ידי ועדת הבחירות המרכזית. לאחר עיון במספר דוגמאות, לצורך שמירה על טוהר הבחירות ומימוש רצון הבוחר באופן מיטבי, ובדומה להחלטות בעניין זה שניתנו בבחירות לכנסת ה-21 וה-22, מתוך רצון לשמור על רציפות ואחידות בכללים, בין היתר נוכח סמיכות מערכות הבחירות, קיבלתי, על דעת סגניי, החלטה כי הפתקים שיש בהם את הליקויים שלהלן, יהיו פתקים כשרים ואין לפסול אותם, בתנאים המפורטים בפסקה שלהלן:
פתק הצבעה שיש בו חור מזערי, לכלוך או שמאן דהוא צייר בעט או קשקש על גבו (ואף על צדו הקדמי), כך שניכר שבפתק הושם פגם לצורך פסילתו.
פתק הצבעה שדוגמתו אינו זהה לדוגמה שאישרה הוועדה המרכזית, למשל: סדר המילים בכינוי הרשימה שונה, הושמטו מילים או אותיות מהכינוי, ההדפסה אינה במרכז הדף, חיתוך הפתק נעשה שלא באופן ישר או שכינוי הרשימה הודפס מעל האותיות.
בהתאם לסעיף 76 לחוק הבחירות לכנסת [נוסח משולב], התשכ"ט-1969 (להלן: חוק הבחירות), פתק הצבעה שיש עליו אותיות של אחת מרשימות המועמדים עם כינוי שונה מן הכינוי שאושר (למשל: כינוי הרשימה בבחירות הקודמות או שיבוש או השמטה של סדר המילים של הכינוי) – הפתק יהיה כשר וייחשב לפי האות.
יחד עם זאת, מובן שאין בכך להכשיר פתקי הצבעה שיש בהם כדי לזהות את הבוחר".