
ברקע הצעת תכנית המאה: השר בנט והרמטכ"ל קיימו הערכת מצב מיוחדת ביו"ש
שר הביטחון נפתלי בנט קיים היום (שלישי) סיור בגזרת יהודה ושומרון, ביחד עם ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי, כחלק מהיערכות מערכת הביטחון להצגת תכנית המאה של הממשל האמריקאי.
הערכת המצב התקיימה בהשתתפות הרמטכ"ל, מפקד פיקוד המרכז, אלוף נדב פדן, מפקד אוגדת איו״ש, תא״ל יניב אלאלוף, וכלל מפקדי החטיבות המרחביות. במהלכה קיבל הבנט תמונת מצב עדכנית על הנעשה בגזרה, ועל המשמעויות שבהצגת התכנית.
השר הנחה את הכוחות להיערך לתרחיש של הסלמה מיידית בעקבות הצגת התכנית וכן להתססת השטח בהיעדר שיתוף פעולה מצד הרשות.
לאחר הערכת המצב סיכם השר: "מדינת ישראל ניצבת בפני ימים מכריעים של קביעת גבולות הקבע שלה והחלת הריבונות על ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון.
אני שומע איומים מהצד הפלסטיני, שום דבר לא ירתיע אותנו. אני מסיים עכשיו הערכת מצב באוגדת איו״ש, פגשתי את כל מפקדי החטיבות - מערכת הביטחון וצה״ל ערוכים לכל תרחיש. ממשלת ישראל צריכה לקבל החלטות ולא להירתע מאיומים".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
