עוגיות חמאת בוטנים במליחות עדינה - 0404
עוגיות חמאת בוטנים במליחות עדינה חדשות 0404

עוגיות חמאת בוטנים במליחות עדינה

כדי לרענן את התיאבון קבלו מתכון קל ומהיר, שרק מערבבים הכל יחד, אופים ומקבלים עוגיות פריכות במרקם מטורף.

חמאת בוטנים זאת אהבה ואת העוגיות האלה אי אפשר להפסיק לאכול, הן הכי טעימות שתמצאו, באחריות!

מרכיבים:
200 גרם חמאה.
2 ביצים.
2 כוסות קמח.
כפית סודה לשתיה.
3/4 כוס סוכר לבן.
3/4 סוכר חום.
מעט מלח גס (אפשר גם מלח דק).
2 כפות גדושות של קקאו.
כפית תמצית וניל.
1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית.
1 כוס נטיפי חמאת בוטנים. 
אבקת סוכר לזרייה (לא חייב).

הכנה :
שלב ראשון: בקערת מיקסר או בלישה ידנית (אני אישית מעדיפה לישה), נשים את החמאה, הסוכרים, המלח והביצים.
שלב שני: מוסיפים קמח, סודה לשתיה, קקאו, תמצית וניל ומערבבים היטב.
שלב שלישי: שופכים פנימה את חמאת הבוטנים והנטיפים ומערבבים לעיסה אחידה.
שלב רביעי: מחממים את התנור ל-180 מעלות.
שלב חמישי: יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה. יש לשמור על מרווחים בין הכדורים.
שלב שישי: מכניסים את העוגיות לתנור ואופים במשך 8-10 דקות. יש להקפיד על זמני האפייה והטמפרטורה.
שלב שביעי: להוציא את העוגיות מהתנור כשהן עדיין רכות – העוגיות ייתקשו מבחוץ.
שלב שמיני ואחרון: לאחר קירור ניתן לפזר אבקת סוכר ולאחסן בקופסה אטומה.

המתכון באדיבות בת-אל טולדנו. בתאבון!

 

חדשות 0404

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]