מנת השף - פריקסה אריסה        - 0404
מנת השף – פריקסה אריסה       

מנת השף – פריקסה אריסה       

בסימן התחדשות: חידוש מרענן למתכון הישן מהבית שנלקח ו"שופץ" לקראת השנה החדשה. המתכון משלב מספר מתכונים יחדיו, אשר בסופו של התהליך יוצרים מנה אחת חדשה ומרעננת.

אופן ההכנה:

גוזרים את הפלפלים לאורך ומוציאים את כל הגרעינים.

לאחר מכן מעבירים לקערה, זאת אחרי שניקינו הכל ובדקנו שאין גרעינים.

מכסים במים קרים ומשרים למשך 20 דקות.                           

כעת מניחים משהו על הפלפלים שלא יצופו לנו, מעבירים פעמים לפחות במטחנת בשר או מעבד מזון יחד עם שום, לימון כבוש, זרעי כוסברה, כמון, מלח פלפל ומיץ לימון.

טועמים מכסים עם שמן קנולה.

קונפי תפוח אדמה:

2 יחידות תפוחי אדמה – לחתוך לסירות.

ליטר שמן זית.

3 ענפי טימין.

2 שיניי שום.

2 עלי דפנה.

2 גרגירי פלפל אנגלי.

מבשלים על חום נמוך על סף רתיחה למשך שעה שלמה.

טפנד זיתים:     

חצי ק"ג זיתים מגולענים.

3 שיניי שום.

1 חב' אנשובי.

1 כוס מירין.

חצי כוס רוטב סויה.

1 כפית זרעי כוסברה.

1 זר פטרוזיליה.

100 גרם אגוזי מלך.

10 ענפים של טימין.

1 כף פלפל שחור גרוס.

את הכל טוחנים במעבד מזון.

לחמניות:                                  

בצק.                                                

1 ק"ג קמח.                                  

50 גרם סוכר.                                 

4 גרם שמרים.                                

650 מ"ל מים.                                   

15 גרם מלח.                        

כעת שמים הכל במיקסר עם וו לישה, למעט המלח.                               

מוסיפים תוך כדי ערבוב את המים.

לאחר כדקה, כאשר הבצק מתחיל להתגבש מוסיפים מלח עד שהוא אלסטי ונוצרה רשת גלוטן.                           

נותנים מנוחה ומחלקים למנות של 50 גרם.    

מתפיחים שוב ומטגנים.   

ביצה רכה: 

מרתיחים סיר מים.

כאשר המים רותחים מכניסים 3 ביצים לשש וחצי דקות בדיוק ומעבירים לקערת מי קרח לעצירת הבישול.

מקלים כשהביצים מתקררות ופורסים לפני ההכנה.

טונה אדומה: טרייה פרוסה לפרוסות של 2 סנטימטרים.

מלפפונים חמוצים-קורנישונים

פורסים את הלחמניות כשהם חמות, מורחים ומרכיבים את המנה, מתבלים במיץ לימון טרי ומלח ים.

מפזרים קצת כוסברה או בצל ירוק.

המתכון הטעים באדיבות השף זכאי חוג'ה. בתיאבון.

אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: 0404web@gmail.com