- "כמעט איבדה את הראייה" | מומחי עיניים מזהירים משימוש במוצר הזה...
- תושב נתניה כבן 22 נעצר בחשד לניסיון הצתת דלת כניסה בבית בכפר י...
- מיצג "התינוקות השרופים" במשרדי הנהלת אונר"א בירושלים
- "נעים בעיניים" | אתר החרמון נצבע בלבן | צפו
- חשיבות אורח חיים בריא לבריאות הגוף והנפש
- גבר כבן 69 במצב קשה לאחר שהותקף ברחוב בירושלים
- זאת הציפור הראשונה מישראל שתועדה באבו דאבי
- בעקבות המתיחות: קידום חקיקת חוק הרבנים נעצר
- "הסרטון שהפיץ דובר צה"ל הוא הכל, חוץ מניצחון"
- "החורף חזר לחופי הכנרת" | אלו נתוני המדידה של רשות המים | צפו
מתכון לסופגניה בשרית
הרב, השף והסטנדאפיסט, אורי מלמד, משתף את המתכון לסופגנייה הכי לוהטת בחנוכה תש"פ – סופגניות סלופי ג'ו חשמונאים.
הסופגנייה שמשגעת את הרשת והושקה במהדורה מיוחדת, עשויה מבצק סופגניה מתוק במילוי בשר טחון בסגנון סלופי ג'ו.
מרכיבים לבצק:
1 ק"ג קמח.
100 גרם סוכר.
10 גרם מלח.
10 גרם אבקת פודינג וניל.
100 מ"ל שמן.
2 ביצים.
26 גרם שמרים יבשים.
400 מ"ל מים.
למילוי:
700 גרם בשר טחון.
1/2 כוס רוטב ברביקיו.
1/2 כוס קטשופ.
3 כפות סוכר חום.
3 כפות סויה.
1 קופסא קטנה עגבניות תמר איטלקיות מרוסקות.
3 כפות שמן.
מלח, פלפל שחור.
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה, לשים את מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.
מעבירים להתפחה עד הכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את המילוי:
במחבת כבדה מטגנים את הבשר.
בסיר מרתיחים את כל מרכיביי הרוטב, מצרפים לבשר ומבשלים 3 דקות עד שהתערובת מתאחדת.
קורצים כדור מהבצק, משטחים על כף היד ויוצרים קערה קטנה, ממלאים בבשר וסוגרים את הבצק לעיגול שלם. (בדומה להכנת קובה).
מטגנים בשמן עמוק רותח (נזהרים שלא ירתח מדי כדי שהסופגניות יטוגנו ולא ישרפו מבחוץ).
חג אורים שמח ובתיאבון.