מתכון לסופגניה בשרית - 0404
מתכון לסופגניה בשרית בן ארי בועז

מתכון לסופגניה בשרית

הרב, השף והסטנדאפיסט, אורי מלמד, משתף את המתכון לסופגנייה הכי לוהטת בחנוכה תש"פ – סופגניות סלופי ג'ו חשמונאים.

הסופגנייה שמשגעת את הרשת והושקה במהדורה מיוחדת, עשויה מבצק סופגניה מתוק במילוי בשר טחון בסגנון סלופי ג'ו.

מרכיבים לבצק:

1 ק"ג קמח.

100 גרם סוכר.

10 גרם מלח.

10 גרם אבקת פודינג וניל.

100 מ"ל שמן.

2 ביצים.

26 גרם שמרים יבשים.

400 מ"ל מים.

למילוי:

700 גרם בשר טחון.

1/2 כוס רוטב ברביקיו.

1/2 כוס קטשופ.

3 כפות סוכר חום.

3 כפות סויה.

1 קופסא קטנה עגבניות תמר איטלקיות מרוסקות.

3 כפות שמן.

מלח, פלפל שחור.

אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה, לשים את מרכיבי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק.

מעבירים להתפחה עד הכפלת הנפח.

בינתיים מכינים את המילוי:

במחבת כבדה מטגנים את הבשר.

בסיר מרתיחים את כל מרכיביי הרוטב, מצרפים לבשר ומבשלים 3 דקות עד שהתערובת מתאחדת.

קורצים כדור מהבצק, משטחים על כף היד ויוצרים קערה קטנה, ממלאים בבשר וסוגרים את הבצק לעיגול שלם. (בדומה להכנת קובה).

מטגנים בשמן עמוק רותח (נזהרים שלא ירתח מדי כדי שהסופגניות יטוגנו ולא ישרפו מבחוץ).

חג אורים שמח ובתיאבון.

בן ארי בועז

הירשם
התראה על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
אתר 0404 מכבד את זכויות היוצרים ועושה מאמצים לאיתור בעלי הזכויות ביצירות הכלולות בכתבות. אם זיהית יצירה שאתה בעל הזכויות בה ואתה מעוניין להסירה מהכתבה, אנא פנה אלינו למייל: [email protected]
0
Would love your thoughts, please comment.x