- אריאל עידן, כתב הדרום של ערוץ 14: "לא דיברו איתי על הפרס, גם א...
- "אמשיך לכבד ולחבק את משפחות החטופים תמיד וללא תנאי"
- "כשכולם היו המומים, פצועים ומוכים- התייצבתם ראשונים"
- "הרמטכ"ל ידע, אנחנו התרענו ופשוט זלזלו"
- "הצילו חיים של עשרות תושבים בבארי" | פרס ישראל יוענק ל"צוות אל...
- בן גביר בביקור בנגב: "לא יתכן שעבריינים יחיו בתחושה שהם בעלי ה...
- יופי של חורף ישראלי | צפו
- ראש הישיבה אויים בשיחה מהשב"כ: "מנע מתלמידך להשתתף במחאות, אם ...
- "פרצה את מעבר המנהרות כשניסתה להבריח כ-4,000 ביצים לישראל"
- דיווח לבנוני: כוחותינו השמידו מבנה בדרום לבנון
צלי כתף ביין אדום – תבשיל בשר חורפי שלעולם לא יאכזב
מתכון חורפי משגע בטעמו – צלי כתף ביין אדום, פטריות, פולים וטרגון לצד מקלות מלוחים טעימים במיוחד. כשיש הכנות מרובות במטבח, המתכון המדהים הזה לעולם לא יאכזב ותמיד יגרוף מלא מחמאות. אזהרה: המתכון עלול להיכנס קבוע אליכם למטבח!
המצרכים:
נתח יפה של צלי כתף מספר 5.
מעט פלפל אנגלי.
מעט מלח גס.
4 עלי דפנה.
3/4 כוס שמן זית.
3/4 כוס דבש / סילאן.
1 שום גדול.
מעט טרגון טרי קצוץ.
נייר כסף.
נייר אפייה.
רוטב התבשיל:
1-2 כוסות של יין אדום.
1 בצל גדול קצוץ.
מעט שמן.
פולים.
פטריות.
2-3 גזרים חתוכים למקלות.
מעט טרגון טרי.
אופן ההכנה:
בישול הבשר בשני שלבים: שלב ראשון, כגוש שלם בתוך נייר אפייה עטוף בנייר כסף. שלב שני, לאחר קירור הבשר חותכים את הבשר לקוביות יפות ומכניסים אותן לתוך סיר עם רוטב היין האדום והירקות.
שמים בקערה את שמן הזית, הדבש, מעט מלח גס, מעט פלפל אנגלי וכעת קוצצים טרגון דק יחד עם עלי דפנה. פורסים על תבנית נייר כסף ומעל נייר אפייה ומניחים במרכז את גוש הבשר. מעסים את הבשר בשמן זית ותבלינים. חורצים בנתח חריצים ומכניסים לבפנים את שיני השום הקלופות.
סוגרים היטב את הבשר עם נייר הכסף שלא יברחו כל הנוזלים החוצה, מכניסים את הבשר לתנור בחום של 250 מעלות לפחות, למשך כשלוש עד ארבע שעות. מקררים וחותכים את הבשר לקוביות יפות.
הכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל הקצוץ, מוסיפים את קוביות הבשר ושופכים פנימה את היין האדום. לאחר שהיין התאדה, מוסיפים מעט מים ומכניסים לסיר את הפולים, הפטריות ומקלות הגזר. כעת מתבלים במלח ומעט טרגון טרי קצוץ.
מומלץ לשלב לצד התבשיל מקלות מלוחים, שאי אפשר לפסיק לנשנש.
מצרכים למקלות מלוחים:
1/2 קילו קמח.
1 כף שמרים יבשים.
1 כף שטוחה מלח.
150 גרם מרגרינה.
1/2 כוס שמן.
1/2 כוס מים.
ציפוי: ביצה טרופה, מלח גס, שומשום / קצח / זעתר.
אופן ההכנה:
במיקסר או בלישה ידנית מערבבים קמח עם מלח ושמרים. מוסיפים מרגרינה, שמן, מים ומערבבים עד שמקבלים בצק חלק ונוח לעבודה. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח 10-15 דקות. קורצים חתיכות בצק, מגלגלים לנקניקים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מברישים את כל הנקניקים בביצה טרופה ומפזרים מעל מלח גס שומשום / קצח / זעתר. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שמזהיב יפה.
המתכון המדהים משולחנה של בת אל טולדנו מאופקים, בתאבון!