סיגר מרוקאי משובח - 0404
+
סיגר מרוקאי משובח חדשות 0404

סיגר מרוקאי משובח

בחיים לא האמנתי שמנת סיגר מרוקאי כל כך מוכרת, שמזוהה עם אולמות אירועים, יכולה להיות מנה כל כך מושלמת וייחודית במסעדה.

על איך שנולדה המנה מספר השף זכאי חוג'ה: "מנת הסיגרים נולדה בזמן שאכלתי מנה דומה אצל השף רפי כהן. לא הצלחתי אחר כך לדבר במשך שלושה ימים, מרוב שהמנה הייתה טעימה. את העזרה להכנת המתכון קיבלתי דווקא מסבתא שלי וככה המתכון התגלגל לצלחת אצלי".

השף חוג'ה מספר כי קודם כל הוא מכין את העלים במקום, זה מה שעושה את ההבדל במנה.

מתכון 

בצק:
1 קילו קמח
1 ליטר מים 
מערבבים לבלילה, עד לקבלת מרקם קצת יותר סמיך ממה שמכירים לפיינקיק ושמים בקירור למשך שעה לפחות. לאחר מכן, מורחים על מחבת טפלון שכבה דקה מאוד מהבלילה, אפשר עם מברשת. (השף חוג'ה: "אני למשל מורח כמו סבתא, עם הידיים").

נותנים לעלים להתקרר קצת וחותכים כל עלה לחצי. מניחים בצד כשהם עטופים במגבת.

המילוי

למילוי משתמשים בבשר טחון מספר 2 משהו כמו 70% מהתערבות, 20% כבדי עוף ו-10 שקדי עגל. את הכבדים והשקדים אני צולה לפני וקוצץ דק דק.

לכל זה מוסיפים כוסברה טרייה, אריסה, כמון, שום, מלח, פלפל שחור גרוס. הכל לפני הטעם האישי.

מעבירים את המילוי לשקית זילוף.

לוקחים חצי עלה ומניחים מולכם כשהצד המעוגל פונה אליכם.

ממלאים פס אחיד לאורך העלה מגלגלים על האמצע, מקפלים את הקצוות כלפי פנימה וממשיכים עד הסוף.

את הקצה של העלה מרטיבים טיפה עם הבלילה שהוכנה וסוגרים סופית.

לטגן ובתאבון.