- אלימות הערבים בשער שכם | בן גביר: "כשהמשטרה רוצה היא יודעת לפע...
- המחאות בעקבות תקיפת הרב מאלי ביפו: עימותים קשים בין ערבים לשוט...
- ליגת העל: 1:1 בין מכבי ת"א למ.ס אשדוד בבלומפילד, מכבי חיפה מוב...
- "האולפן הפתוח" עם בועז גולן 18.4.21 | צפו
- רק תרגיל: הדי פיצוצים ותנועה ערה של כוחות הביטחון תורגש מחר בע...
- הפיתרון לפלונטר הפוליטי? ש"ס תגיש מחר הצעת חוק לבחירה ישירה של...
- בקרב תחתית: 89:99 להפועל ת"א במשחק חוץ מול בני הרצליה
- ח"כ קרעי: "בחירה ישירה בלי יכולת להקים ממשלה מתפקדת איננה פתרו...
- הפגנה עם דגלי ישראל סמוך לזירת תקיפתו של הרב מאלי ביפו: "לא ני...
- דיווח באיראן: סגן מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה מת מהתקף לב

סיגר מרוקאי משובח
בחיים לא האמנתי שמנת סיגר מרוקאי כל כך מוכרת, שמזוהה עם אולמות אירועים, יכולה להיות מנה כל כך מושלמת וייחודית במסעדה.
על איך שנולדה המנה מספר השף זכאי חוג'ה: "מנת הסיגרים נולדה בזמן שאכלתי מנה דומה אצל השף רפי כהן. לא הצלחתי אחר כך לדבר במשך שלושה ימים, מרוב שהמנה הייתה טעימה. את העזרה להכנת המתכון קיבלתי דווקא מסבתא שלי וככה המתכון התגלגל לצלחת אצלי".
השף חוג'ה מספר כי קודם כל הוא מכין את העלים במקום, זה מה שעושה את ההבדל במנה.
מתכון
בצק:
1 קילו קמח
1 ליטר מים
מערבבים לבלילה, עד לקבלת מרקם קצת יותר סמיך ממה שמכירים לפיינקיק ושמים בקירור למשך שעה לפחות. לאחר מכן, מורחים על מחבת טפלון שכבה דקה מאוד מהבלילה, אפשר עם מברשת. (השף חוג'ה: "אני למשל מורח כמו סבתא, עם הידיים").
נותנים לעלים להתקרר קצת וחותכים כל עלה לחצי. מניחים בצד כשהם עטופים במגבת.
המילוי
למילוי משתמשים בבשר טחון מספר 2 משהו כמו 70% מהתערבות, 20% כבדי עוף ו-10 שקדי עגל. את הכבדים והשקדים אני צולה לפני וקוצץ דק דק.
לכל זה מוסיפים כוסברה טרייה, אריסה, כמון, שום, מלח, פלפל שחור גרוס. הכל לפני הטעם האישי.
מעבירים את המילוי לשקית זילוף.
לוקחים חצי עלה ומניחים מולכם כשהצד המעוגל פונה אליכם.
ממלאים פס אחיד לאורך העלה מגלגלים על האמצע, מקפלים את הקצוות כלפי פנימה וממשיכים עד הסוף.
את הקצה של העלה מרטיבים טיפה עם הבלילה שהוכנה וסוגרים סופית.
לטגן ובתאבון.