מתכון למלבי מוקצף ורוטב מנגו - 0404
+
מתכון למלבי מוקצף ורוטב מנגו יח"צ

מתכון למלבי מוקצף ורוטב מנגו

מצרכים:

500 מ"ל חלב שקדים

7 כפות קורנפלור

500 מ"ל קרם קוקוס

2 כפות מי ורדים

חצי כוס סוכר

קרח

לרוטב מנגו:

3 מנגואים קלופים וחתוכים או 3 כוסות מנגו חתוך קפוא

2 כפות סוכר

כפית תמצית וניל

להגשה:

עלי נענע קצוצים

צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

לרוטב מנגו: מבשלים את כל החומרים כ-10 דקות, טוחנים בבלנדר ומקררים היטב.

למלבי: מכינים קערת מי קרח בצד. ממיסים את הקורנפלור בחלב שקדים ומעבירים לסיר. מעבירים את תערובת הקורנפלור יחד עם שאר החומרים, מערבבים היטב ומחממים עד לסף רתיחה. מבשלים 2-3 דקות עד שמסמיך. מעבירים את התערובת לבן מארי מעל מי קרח ומערבבים עם מטרפה לקירור התערובת. מעבירים לשקי זילוף ומקררים במקרר. מגישים בכוסות ומפזרים מהמנגו, עלי נענע וצנוברים ומעט מלח גס אטלנטי.