מתכון לקרקרים שקדים ופשתן - 0404
+
מתכון לקרקרים שקדים ופשתן יח"צ

מתכון לקרקרים שקדים ופשתן

מצרכים לכ-60 יחידות:

 

75 גרם (3/4 כוס) שקדים פרוסים

3/4 כוס שיבולת שועל

כוס + כף קמח חומוס

חצי כוס סומסום

חצי כוס גרעיני חמניה או דלעת

רבע כוס זרעי פשתן טחונים

כפית וחצי מלח

2 כוסות מים

4 כפות שמן זית

לציפוי: קצח, שומשום שחור או פרג לא טחון

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-170 מעלות על מצב טורבו

מערבבים בקערה את כל החומרים למעט המים והשמן

מוסיפים כעת את המים והשמ ומניחים ל-15 דקות בצד את התערובת

מרפדים תבנית תנור בניייר אפייה ומשמנים בשמן זית

מוזגים את הבלילה ומשטחים בתבנית על שהיא אחידה ואופים 15 דקות

מוציאים וחותכים לריבועים

מחזירים ואופים לעוד 30 דקות

משאירים בתנור לעוד 15-20 דקות כשהוא כבוי ומפרידים עם מעט מים כשהריבועים עוד חמים.

 

**המתכון מוגש באדיבות אודי ברקן**