מתכון אמריקאי לכבוד יום העצמאות של ארה"ב: פאי טונה - 0404
+
מתכון אמריקאי לכבוד יום העצמאות של ארה"ב: פאי טונה ניר עצמון

מתכון אמריקאי לכבוד יום העצמאות של ארה"ב: פאי טונה

המטבח האמריקאי מציע לא מעט. החל מצ'יפס, המבורגר, פיצה ועד לבראוניז ופנקייקים. פאי התפוחים הוא אחד מסמליה של ארה"ב ולמעשה הפך למאכל לאומי.

לא בכדי בשנות ה-70 בפרסומת לשברולט השתמשו פרסומאים בסלוגן "בייסבול, הוט דוגס, פאי תפוחים ושברולט" כפרסומת לשברולט ותוך ציון ארבעה מוצרים שנחשבו כמסמלים את ארצות הברית.

לכבוד יום העצמאות של ארצות הברית סטארקיסט מציגה מתכון לפאי קצת שונה- פאי טונה מלוח שכולם יאהבו! 

(המתכון מיועד לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ)

חומרים לבצק:

3 וחצי כוסות קמח

שמן הזית שסונן מקופסאות הטונה

2 כפיות מיץ לימון 

1 כפית מלח

3/4 גביע אשל

חצי כוס עלי בזיליקום

 

חומרים למילוי:

3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מסוננות – יש לשמור את השמן בצד) 

2 ביצים

5 כפיות מיונז

1/2 כוס חלב 

4 כפות גבינה צהובה מגוררת

1 כף אבקת מרק עוף 

2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות

מלח ופלפל לפי הטעם.

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבלים במיקסר את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה גדול מספיק לתבנית לכיסוי התחתית ודפנותיה.

את המילוי מערבבים ויוצקים מעל הבצק, אם נותר בצק ניתן לקשט עם יתרת הבצק את הפאי בחלקו העליון.

אופים על חום בינוני 180 מעלות ל-45 דקות. בתום 45 הדקות, מורידים את החום לחום נמוך ומשאירים את הפאי לעוד כחצי שעה בתנור.

מגישים חם, מומלץ להגשה עם סלט ירקות טרי.

 

המתכון באדיבות טונה סטארקיסט

לאתר החברה ולמתכונים נוספים: www.starkist.co.il