מכינים דגים לשבת? מתכון דג בנוסח מקורי ומרענן - 0404
+
מכינים דגים לשבת? מתכון דג בנוסח מקורי ומרענן הדס ניצן

מכינים דגים לשבת? מתכון דג בנוסח מקורי ומרענן

אם נמאס לכם להכין דגים ברוטב, דגים בתנור או על המחבת, אתם חייבים לנסות את המתכון קבב ברמונדי הבא.

את דג הברמונדי, קרוב המשפחה של נסיכת הנילוס, הוא לא רק מקור טוב לויטמין B6, מגנזיום וסלניום, אלא גם קריספי, עסיסי ובעל טעם עדין שהופך אותו למעדן של ממש – ואתם ממש לא חייבים לצלות אותו על המחבת או לבשל אותו בתנור, אלא מוזמנים להכין ממנו קציצות קבב טעימות במיוחד על מצע של שעועית שחורה.

קבב ברמונדי על מצע סלט שעועית שחורה

כל הכמויות מיועדות ל-4 מנות

מצרכים:

8 פילה ברמונדי

חצי קילו שעועית שחורה שהושרתה 24 שעות במים קרים

1 פלפל צהוב

1 פלפל אדום

1 פלפל חריף ירוק

חבילת כוסברה קצוצה

6 צנוניות פרוסות דק

חצי אבוקדו קוביות

2 כפות סוכר

3 כפות שמן קנולה

3 כפות חומץ

כף מלח ים

3 שיני שום קצוץ

כף בהראט קובה

 

אופן הכנה:

מבשלים את השעועית ומוסיפים את כל חומרי הטעם עם השעועית. רצוי שיעמוד 24 שעות במקרר.

קבב הברמונדי: טוחנים קילו פילה ברמונדי ומוסיפים בצל לבן שלם, חבילת פטרוזיליה וחבילת נענע.

מוסיפים לקבב 3 כפות שמן זית, 3 כפות פירורי לחם, 3 שיני שום קצוצות ומוסיפים כף מלח וכף בהראט קובה.

יוצרים קציצות, רצוי על גריל פחמים או מחבת ומגישים על סלט שעועית קר.

 

**המתכון באדיבות השף לויה**