מתכון מנצח לקנלוני טונה - 0404
+
מתכון מנצח לקנלוני טונה ניר עצמון

מתכון מנצח לקנלוני טונה

אחד ממנהגי חג השבועות, לאכול מוצרי חלב בשולחן החג הכוללים מאפים, פסטות מוקרמות ועוגות גבינה עתירי שומן וסוכר. כדי לשמור על שגרה בריאה בחג החלב, מומלץ לשלב חלבון רזה לצד הגבינות והדגים משתלבים בארוחה תוך כדי שמירה על האווירה חגיגית וחלבית.

לכבוד שבועות, טונה 'סטארקיסט' מציגה סדרת 'סטארקיסט  לייט' ב- 3 טעמים שונים: לימון- פלפל חריף, עשבי תיבול וטבעי. מקור לחלבון מצוין ושילוב מושלם של טעם ובריאות- רק 125 קלוריות לקופסא, מעל 20 גר' חלבון ו-4% שומן.

סדרת סטארקיסט לייט מכילה אחוזי שומן נמוכים, מרקם רך ומעודן, טעמים נהדרים ונראות מעולה של נתח טונה שלמים ועסיסיים. המגוון מעשיר את הטעם והצרכן נהנה לאכול מוצר טעים ובריא במיוחד.

טונה בבסיסה נחשבת למוצר בריא וכל מוצרי סטארקיסט אינם מכילים חומרים משמרים. בסדרה החדשה סטארקיסט מוותרת על יותר מחצי כמות השומן ועדיין שומרת על רמת חלבון גבוהה, ומוצר טעים ועסיסי. 

קופסה של סטארקיסט לייט מהווה מנה קלורית מדודה ומתאימה כמנה חלבונית מלאה או חלקית בארוחה חמה או קרה. הטונה מכילה כמות משמעותית של חלבון (יותר מ 20 גר') בהשוואה לתחליפי חלבון מן החי ומהווה כ- 40% מכמות צריכת החלבון היומית המומלצת לכל הגילאים.  

תכולה: 140 גרם.

מחיר מומלץ לצרכן:  7.90-6.90 ₪

ניתן להשיג: ברשתות השיווק ברחבי הארץ ובנקודות המכירה הפרטיות.

לסיום- מאכלי חג שבועות מכילים כמות גבוהה של שומן. שימו לב להרכב המזון ולא רק לכמות הכללית שאתם אוכלים, וזכרו לשלב ירקות וחלבונים רזים.

 

קנלוני טונה מוקרם

 

מצרכים:

חבילת צינורות קנלוני

קופסאות טונה סטארקיסט לייט עם לימון -פלפל חריף (לשמור את השמן בצד)

כפות קמח לבן

3 כוסות חלב

כף חרדל דיז'ון

כוס גבינה צהובה מגורדת

500 גרם גבינת ריקוטה

כוס פטרוזיליה קצוצה

2 כפות עירית קצוצה

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 ביצה

כף עירית קצוצה – להגשה

2 כפות בזיליקום טרי קצוץ

 

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב:

מחממים את השמן שסונן מקופסאות הטונה במחבת רחבה. מוסיפים קמח ומערבבים כדקה. מוסיפים חלב ובוחשים לתערובת אחידה ללא גושים. לאחר רתיחה יש להנמיך את האש ולהסמיך את הרוטב.

מוסיפים חרדל וגבינה צהובה, מערבבים ומכבים את האש.

 

מכינים את המילוי:

מערבבים בקערה – טונה, פטרוזיליה, ריקוטה, עירית, בזיליקום, ביצה ומעט פלפל שחור.

ממלאים את הקנלוני בתערובת הטונה ומסדרים בתבנית משומנת.

שופכים ¼ כוס מים לתבנית מסביב לקנלוני, ומוזגים את הרוטב מעל לקנלוני.

מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל25 דקות. מורידים את הכיסוי ואופים ל 20 דקות נוספות.

מפזרים עירית קצוצה לפני ההגשה.

 

חג שבועות שמח!

מבזקיםלכל המבזקים