תהיו חזקים: מתכון לפשטידת תרד - 0404
+
תהיו חזקים: מתכון לפשטידת תרד pexels

תהיו חזקים: מתכון לפשטידת תרד

מתכון קל ופשוט להכנה לפשיטדה אוורירית וטעימה. מעולה לכבוד חג השבועות

לפני ההכנה: תבנית בקוטר 26 ס"מ או מרובעת באותו נפח

חומרים:

450 גרם עלי תרד של סנפרוסט.

2 כפיות חמאה.

250 גרם גבינה בולגרית 5%.

150 גרם גבינת כנען.

1 תפו"א בינוני מבושל ומעוך.

1 גביע לבן.

3 ביצים.

3 כפות אבקת מרק בצל.

פלפל שחור, קורט מלח.

כף גדושה קמח תופח.

50 גרם גבינה צהובה (בערך).

פירורי לחם.


אופן ההכנה:

סוחטים את התרד ומוסיפים 2 כפיות חמאה. בוחשים את התרד עם הגבינה המפוררת, גבינת הכנען והתפו"א.

בקערה נפרדת מערבבים ביצים, לבן, אבקת מרק, פלפל ומלח.

מוסיפים את התערובת לתרד ולבסוף את כף הקמח.

משמנים את התבנית בחמאה/תרסיס שמן, מפזרים פירורי לחם, גם על הדפנות.

שופכים את התערובת לתבנית וזורים מעל את הגבינה הצהובה.

אופים ב-180 מעלות כ-40 דק' או עד התייצבות והשחמה קלה.

 

בתאבון!

 

**המתכון באדיבות בית הקפה החברתי של עמותת "מתגייסים למען חולי לוקמיה"- רח' חיים וייצמן 2, הדר, חיפה.**