פרפה פירות יער: קלה להכנה, מצוינת כקינוח וטעימה לכולם. - 0404
+
פרפה פירות יער: קלה להכנה, מצוינת כקינוח וטעימה לכולם.

פרפה פירות יער: קלה להכנה, מצוינת כקינוח וטעימה לכולם.

מכילה מעט יותר פחמימות, כ-18 גרם פחמימות, מיוחדת ומרעננת.

סך פחמימות: 18 גרם, סיבים תזונתיים: 7 גרם, קלוריות: 309.

זמן הכנה: 5 דקות, ארוחה ל-2 אנשים.

מצרכים

  • ¾ כוס פירות יער מוקפאים, שהופשרו.
  • ½ כוס יוגורט יווני.
  • ¼ כף שבבי שקדים.
  • 2 כפות של קוקוס יבש.
  • ¼ כפית קינמון טחון.
  • 2 כפות של זרעי חמנית.
  • 5-7 טיפות של סטיביה בנוזל (אופציונלי).

 

ההכנה

לקבלת פרפה מתוק יותר, ערבבו את הסטיביה הנוזלית לתוך היוגורט.

הניחו את רכיבי המנה בשכבות בתוך 2 כוסות, התחילו בפירות היער, מעט שקדים, גרעיני חמנייה, וקוקוס, בזקו קינמון, שכבה דקה של יוגורט, ואז חזרו שוב והניחו את הרכיבים בשכבות.

הערות

ניתן להכין מבעוד מועד ולשמור במקרר עד להגשה.

אם תרצו תוספת של סיבים תזונתיים, הוסיפו מספר כפיות של זרעי צ'יה.

אין לכם שבבי שקדים? השתמשו בכל סוג של אגוזים או זרעונים שיש לכם בבית.

תרצו להפחית את כמות הפחמימות? השתמשו בגבינת קוטג' (5%) והוסיפו יותר סטיביה לצורך המתקה.

 

**המתכון באדיבות: עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לסוכרת והשמנה**