המנה למדורה : טונה מעושנת בגלילות טורטייה - 0404
+
המנה למדורה : טונה מעושנת בגלילות טורטייה ניר עצמון

המנה למדורה : טונה מעושנת בגלילות טורטייה

רוצים לשדרג את תפוחי האדמה שבמדורת ל"ג בעומר? רוצים לגוון את הארוחה סביב המדורה?

טונה סטארקיסט מציעה טויסט לתפוחי האדמה המסורתיים: כך תעשנו את הטונה בעצמכם.  

אחד ממוצרי הצריכה הבסיסים שלנו הוא טונה.

כדי לשדרג את הארוחה סביב המדורה תוכלו לעשן את הטונה בעצמכם על ידי קופסאת טונה סטארקיסט בשמן, נייר טואלט ומצית או מדורה.

פותחים את קופסת הטונה ושופכים מעט מהשמן.

את נייר הטואלט מקפלים לגודל שלא עולה על קוטר קופסת הטונה ומניחים בתוך הקופסא כשהוא טבול בשמן והקצה שלו מבצבץ מחוץ לקופסא.

סוגרים את הקופסא ומכניסים בזהירות לאש. מוציאים בעזרת מלקחים לאחר 20 דקות והרי טונה מעושנת שהכנתם בעצמכם.

 

מתכון לטורטיית טונה מעושנת לל"ג בעומר (8 מנות)

 

3 קופסאות טונה סטארקיסט (לאחר עישון עצמי).

12 ביצים.

בצל גדול.

5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות.

3 בצלים ירוקים קצוצים.

2 כפות פטרוזיליה קצוצה.

מלח ופלפל.

8 טורטיות.

נייר אלומיניום.

 

הכנה:

מרתיחים קוביות תפוחי אדמה במים עד שהן מתרככות.

במקביל, שוברים את הביצים ומטגנים אותם במחבת עם שמן הזית (המסונן) עד שמתקבלת חביתה מקושקשת.

בנפרד, מטגנים קלות את הבצל והשום עם שמן הזית, ולאחר שהם מזהיבים, מוסיפים את הטונה ומטגנים קלות.

מערבבים את כל המרכיבים (פרט לטורטיה) ומתבלים לפי הטעם.

מניחים את התערובת במרכז הטורטיה, מקפלים כלפי פנים את קצוות הטורטייה ועוטפים בנייר אלומיניום.

מניחים את הטורטיות במדורה.

הצעת הגשה: שפדו על שיפוד את הטורטיה כדי שלא תתפרק ותהיה נוחה לאכילה. הוסיפו בצד סלט מטבוחה.

 

שיהיה בתאבון!