זה הכיבוד שיציל כל ארוחה - 0404
+
זה הכיבוד שיציל כל ארוחה חגית גורן

זה הכיבוד שיציל כל ארוחה

כולנו מכירים את זה כשמגיעים אורחים בהתראה קצרה וצריך למצוא פתרון מהיר, בריא, טעים ולא יקר. מה יותר טוב מלהגיש תמר – אחד משבעת המינים וגאווה ישראלית?

בריא

התמר עשיר בכל טוב – מכיל סידן, אבץ, נחושת, מגנזיום, ברזל ומינרלים נוספים שעשויים לסייע בהפחתת רמות לחץ דם ולהפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם. התמר יכול להוות תחליף דגנים, יש לו יכולת מופלאה לתרום לתחושת שובע והוא עשיר בסיבים תזונתיים.

גאווה ישראלית

קיימים תשעה סוגי תמרים, חלקם נמכרים בהצלחה בכל העולם וכולם מתאימים לאירוח ספונטני וקליל.

מג׳הול  טעמו עסיסי ומתוק יותר משל מרבית התמרים.

דקל נור – בעל צבע  וטעם דבשי בהיר.

חלאווי – בעל טעם טופי קרמל.

זהידי –  ״התמר של העיראקים״.

אמרי – מתאים לבישול, אפייה ובסלטים.

חרדאווי טעמו וצבעו כשוקולד.

דרי – התמר השחור, מכיל כמות גדולה של ברזל, טעמו שוקולדי ומתוק. 

חיאני – עשיר בסיבים ובסידן, נשמר היטב בקירור.

ברהי – דל קלוריות, עשיר בסיבים תזונתיים, נאכל טרי והן מהקפאה.  

 

חגית גורן

 

סלטים וממרחים עם תמרים

אפשר להכין ממרח תמרים ביתי ללא תוספת סוכר (טוחנים מג'הול במעבד מזון ומוסיפים מעט מים. שומרים במקרר עד כשבוע או יותר).

סלט פירות – הצעת הגשה מרעננת: סלט פירות מפנק ופוטוגני מתפוזים, תותים, תמרים ובננות.

מושלם לאירוח

מלבד היתרונות הבריאותיים של התמר והיותו פרי משביע למדי, חיי המדף שלהם יכולים להגיע למספר חודשים, משום שהם כמעט ולא מכילים מים,  כך שאפשר לקנות כמות גדולה של תמרים שלא תתקלקל לשימוש לביקורים ספונטניים.

 

חגית גורן