כרעי עוף על מצע בורגול - המתכון של חלי ממן - 0404
+
כרעי עוף על מצע בורגול – המתכון של חלי ממן סיוון ציפורין

כרעי עוף על מצע בורגול – המתכון של חלי ממן

הישר מספר הבישול של חלי ממן, כך תכינו בקלות ובמהירות כרעי עוף על מצע של בורגול ותפתיעו את כולם עם מנה בריאה ומזינה שתתאים גם להורים וגם לילדים.

המצרכים, ל-5 מנות: 

2 כפות שמן.

כוס וחצי בורגול מושרה במים ומסונן.

4 כוסות מים.

מלח, פלפל שחור.

3 כפות רוטב סויה.

1 כף סילאן.

2 שיני שום כתושות.

1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר.

5 כרעי עוף, ללא העור.

1/2 כוס מים רותחים.

אופן ההכנה: 

מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים שתי כפות שמן בסיר, ומערבבים אליו את הבורגול. קולים מעט תוך כדי ערבוב. יוצקים 3 כוסות מים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבורגול מתרכך והמים מתאדים.

מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן, השום, אבקת הג'ינג'ר, מלח ופלפל. מעבירים את העוף לתוך המשרה, ומערבבים כך שכולו יהיה מצופה. משרים כ-30 דקות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים עליה את הבורגול המבושל, מסדרים מעליו את כרעי העוף, יוצקים מעל את המשרה ומוסיפים חצי כוס מים רותחים.

מכסים את התבנית ביריעת אלומיניום, ואופים כשעתיים. מסירים את הנייר ואופים עוד כ-10 דקות עד להשחמה.

סיוון ציפורין