לכבוד פורים: סושי עם דג ברמונדי ופרג - 0404
+
לכבוד פורים: סושי עם דג ברמונדי ופרג Soft focus on Avocado sushi - Japanese food style

לכבוד פורים: סושי עם דג ברמונדי ופרג

סעודת פורים בפתח והכי כיף לחגוג אותה עם חברים טובים, הרבה אלכוהול משובח וכמובן אוכל טוב שישדרג את כל שולחן החג. דנה פלג מציגה: סושי עם דג ברמונדי וטוויסט של פרג שמתאים לאווירה הפורימית. המתכון מתאים ל15 רולים.

מתכון ל- 15 רולים

המצרכים:

2 כוסות אורז לסושי

2 כוסות מים

½ כוס חומץ אורז

2 כפות סוכר

כפית דבש

¼ כף מלח

אצות נורי

ירקות חתוכים: בצל ירוק, אבוקדו, צנון יפני כבוש.

300 גרם דג ברמונדי (3 חתיכות פילה)

ממרח פרג

מחצלת סושי

 

אופן הכנה:

מסננים את האורז במים, עד שהמים נקיים וצלולים.

מרתיחים בסיר את המים והאורז וכאשר הסיר מבעבע מנמיכים לאש נמוכה.

מבשלים במשך 25 דקות, מורידים מהאש ומשאירים את המכסה סגור ל-20 דקות נוספות.

בסיר קטן, מערבבים את החומץ, הסוכר, המלח והדבש ומצננים לרבע שעה.

מעבירים את האורז לקערה נפרדת ויוצקים מעליו את תערובת החומץ תוך כדי ערבוב. ניתן גם ללוש. מתקבל אורז דביק.

עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד, ומתחילים להרכיב את הסושי: מניחים יחידה אחת של אצה בחלק המחוספס של המחצלת ולאחר מכן מפזרים אורז באופן שווה על האצה.

מניחים את הבצק הירוק, הצנון הכבוש ואת דג הברמונדי. מרטיבים לעט את השוליים ומגלגלים ומהדקים את הרול.

מניחים מעל הרול רצועות אבוקדו וחותכים בעזרת סכין רטובה את הרול לעיגולים של 2 ס"מ.

לסיום מניחים מעל כל חתיכת סושי כפית של ממרח הפרג.

בתאבון!