לפנק בפנקו... מתכון לחציל מצופה בפנקו - 0404
+
לפנק בפנקו… מתכון לחציל מצופה בפנקו יח''צ

לפנק בפנקו… מתכון לחציל מצופה בפנקו

חציל ופירורי פנקו, הם שידוך מושלם עבור רבים. אמיר דן, שף מתחם האירועים והכנסים "תרין" פירט עבורנו את המתכון הפשוט המייצר מנה קולינרית כמו של מסעדת גורמה, בתיאבון.

מצרכים (מתכון ל-2 חצילים בינוניים):

2 חצילים בינוניים קלופים

3 ביצים

קמח 250 גרם

חצי כוס מים

מלח 10 גרם

אבקת שום 10 גרם

פלפל שחור 10 גרם

כמון לפי הטעם

פירורי לחם 300 גרם

פירורי פנקו 400 גרם

שומשום 100 גרם

אופן ההכנה:

קולפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ

יוצקים לקערה את הקמח, ביצים, מים והתבלינים מערבבים יחד עד לקבלת בלילה אחידה .

מערבבים בנפרד את פירורי לחם פנקו, שומשום והמלח

טובלים את החצילים אחד אחד לתוך הבלילה הרטובה ולאחר מכן לתערובת הפנקו ומטגנים.  

הצעת הגשה:

מניחים את החציל בפנקו על מצע של טחינה ומעל יוצקים מעט צ'ימיצ'ורי.