מתכון לאוהבים: מוס שוקולד צ'יה בקצפת ללא חלב וללא סוכר - 0404
+
מתכון לאוהבים: מוס שוקולד צ'יה בקצפת ללא חלב וללא סוכר

מתכון לאוהבים: מוס שוקולד צ'יה בקצפת ללא חלב וללא סוכר

יעל רוטשטיין נטורופתית בכללית רפואה משלימה דאגה למתכון מוס שוקולד מזין היכול לייצר אווירה רומנטית. אכילת שוקולד מגבירה באופן מידיי את יצור הפנתילאמין, מוליך עצבי שמשפיע ישירות על מרכז העונג של המוח, מה שגורם לאדם להרגיש רגוע ומרוצה, ומפנה אותו רגשית, לאהבה.

רכיבים 2 מנות:

6 כפות גרעיני צ'יה

2 כוסות חלב שקדים או חלב אורז או חלב שיבולת שועל

2 כפות גדושות קקאו מובחר

פחית קרם קוקוס (מקוררת)

כף תמצית וניל

מעט קינמון

25 גרם שוקולד מריר 85% מוצקי קקאו

אופן הכנה:

מערבבים טוב עד לכדי בלילה אחידה את הצ'יה, החלב הנבחר והקקאו. מגרדים את השוקולד המריר ולערבב שוב, לחלק ל-2 כוסות יפות ולהכניס למקרר ל-3 שעות.

לפני הגשה, להכין את הקצפת –  מכניסים לבלנדר/ מקציפים עם מיקסר את קרם הקוקוס עם כף תמצית וניל ומעט קינמון ומזלפים מעל המוס.