קרפצ'יו סלק מושקע ומרשים ב-5 שלבים - 0404
+
קרפצ'יו סלק מושקע ומרשים ב-5 שלבים teka

קרפצ'יו סלק מושקע ומרשים ב-5 שלבים

אין ספק שמנת קרפצ'יו היא קלילה, מרשימה וממכרת. עכשיו, היא מקבלת שדרוג נוסף וטבעוני עם סלק, אבוקדו ואפילו מיונז בהכנה ביתית. המתכון באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.

מצרכים לקרפצ'יו

2 סלק בינוני טרי

מלח ים

1 אבוקדו

40 גרם אגוזי לוז צלויים

25 גרם גבינת פרמזן טבעונית

עלי בזיליקום

לרוטב

50 מ"ל שמן זית

20 מ"ל חומץ בלסמי מודנה

כפית חרדל

מלח

פלפל שחור

הרב דה פרובנס (תערובת תבלינים צרפתית)

למיונז

100 מ"ל של חלב סויה לא מתוק

200 מ"ל של שמן חמניות

15 מ"ל של חומץ תפוחים

50 גרם של זיתים שחורים ללא חרצנים

הוראות הכנה

הסירו את עלי הסלק, הניחו בתבנית מעל שכבת מלח עבה, כסו במלח נוסף ואפו בתנור בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס במשך 45 דקות. השתמשו בקיסם כדי לבדוק אם העלים מבושלים היטב ותנו להם להתקרר.

בזמן הזה, הכינו את הרוטב על ידי ערבוב של שמן הזית, החומץ הבלסמי והחרדל, ותבלו לפי הטעם.

קלפו את הסלק והאבוקדו וחתכו אותם בפרוסות דקות. הניחו את עלי הסלק, פרוסות הסלק ואת האבוקדו על צלחת, ובעזרת מברשת מרחו מעליהם את הרוטב.

פזרו את האגוזים, גבינת הפרמזן ועלי הבזיליקום.

להכנת המיונז, החלו לערבב במהירות בינונית את חלב הסויה בבלנדר, תוך מזיגה עדינה של שמן הזית. כאשר התערובת מתחילה להיות אחידה יותר, העלו את המהירות, הוסיפו זיתים ומלח לפי הטעם והמשיכו לערבב עד שתיווצר תערובת אחידה. פזרו את המיונז מעל הקרפצ'יו.