- לבנת חבלה בחניון תת קרקעי: זה מה שנתפס אצל תושב נתניה
- נתניהו לבג"ץ: השגנו התקדמות בחוק הגיוס, מבקשים ארכה של 30 יום ...
- בפעם ה-14: ערבי ממזרח ירושלים נתפס נוהג באוטובוס - ללא רישיון
- דיווח בסוריה: כלי טיס ביצעו תקיפה באזור דמשק
- אגף המודיעין חושף חקירת מחבל שמודה באונס אישה ישראלית | תיעוד ...
- טקס פרס ישראל לשנת 2024 יערך בשדרות | אלו הזוכים
- רגע לאחר הפריצה: חוליית פורצים נתפסה בהוד השרון
- פרסום ראשון | שב״ח ניסה להמלט בשחייה לירדן ונלכד בים
- המל"ל עדכן את אזהרות המסע לקראת חגי אביב 2024
- "המלחמה שלנו היא גם המלחמה שלכם ושל כל העולם החופשי נגד איראן ...
מאפה מהמם, מתוק וריחני – שבלולי קינמון ושקדים
חג ט"ו בשבט בפתח ואין זמן יותר מתאים מזה למאפה מתוק וריחני של שבלולי קינמון ושקדים מגרה! מתכון נפלא שתאמצו כל שנה ויסמן את בואו של החג.
המצרכים:
¼ 1 כוסות משקה שקדים ללא סוכר של Alpro.
⅓ 4 כוסות קמח כוסמין.
2 כפיות שמרים יבשים.
1 כף סוכר.
7 כפות רסק תפוחים.
1 כף אבקת אפייה.
1 כפית קינמון.
קמצוץ מלח.
למלית:
150 גרם רסק תפוחים.
1 כף קינמון.
2 כפות סירופ מייפל.
75 גרם תערובת אגוזים קצוצים (שקדים, פקאנים, אגוזי מלך וכדומה).
לציפוי (אופציונאלי):
½ כוס אבקת סוכר.
1 כפית מיץ לימון.
הוראות הכנה:
מחממים תנור מראש ל-220 מעלות. מנפים קמח כוסמין, אבקת אפייה ומלח לתוך קערה גדולה.
מחממים מעט משקה שקדים Alpro בכדי שיהיה בטמפרטורת החדר. מוסיפים 7 כפות רסק תפוחים וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת משקה השקדים לקערת הקמח, ומערבבים באיטיות עם כף עץ עד שמתקבל בצק דביק. מפזרים מעט קמח על השיש, יוצקים עליו את הבצק ויוצרים כדור של בצק. מחזירים לקערה, מכסים במגבת ונותנים לתפוח כ-20-30 דקות.
מערבבים את חומרי המלית יחדיו.
מפזרים מעט קמח נוסף על השיש ובעזרת מערוך מרדדים את כדור הבצק לצורת מלבן בעובי של כ-½ ס"מ.
מורחים על הבצק את המילוי, מגלגלים, וחותכים לפרוסות של כ-3 ס"מ. שמים את שבלולי הבצק בתבנית אפייה משומנת בצמוד אחד לשני.
אופים 20-25 דקות.
במידה ורוצים ציפוי, מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד למרקם סמיך ומזליפים על שבלולי הקינמון לאחר האפייה.
בתאבון וחג שמח!
המתכון באדיבות המותג Alpro.