מאפה מהמם, מתוק וריחני - שבלולי קינמון ושקדים - 0404
+
מאפה מהמם, מתוק וריחני – שבלולי קינמון ושקדים יח"צ חול

מאפה מהמם, מתוק וריחני – שבלולי קינמון ושקדים

חג ט"ו בשבט בפתח ואין זמן יותר מתאים מזה למאפה מתוק וריחני של שבלולי קינמון ושקדים מגרה! מתכון נפלא שתאמצו כל שנה ויסמן את בואו של החג.

המצרכים:

¼ 1 כוסות משקה שקדים ללא סוכר של Alpro.

4 כוסות קמח כוסמין.

2 כפיות שמרים יבשים.

1 כף סוכר.

7 כפות רסק תפוחים.

1 כף אבקת אפייה.

1 כפית קינמון.

קמצוץ מלח.

למלית:

150 גרם רסק תפוחים.

1 כף קינמון.

2 כפות סירופ מייפל.

75 גרם תערובת אגוזים קצוצים (שקדים, פקאנים, אגוזי מלך וכדומה).

לציפוי (אופציונאלי):

½ כוס אבקת סוכר.

1 כפית מיץ לימון.

 הוראות הכנה:

מחממים תנור מראש ל-220 מעלות. מנפים קמח כוסמין, אבקת אפייה ומלח לתוך קערה גדולה.

מחממים מעט משקה שקדים Alpro בכדי שיהיה בטמפרטורת החדר. מוסיפים 7 כפות רסק תפוחים וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת משקה השקדים לקערת הקמח, ומערבבים באיטיות עם כף עץ עד שמתקבל בצק דביק. מפזרים מעט קמח על השיש, יוצקים עליו את הבצק ויוצרים כדור של בצק. מחזירים לקערה, מכסים במגבת ונותנים לתפוח כ-20-30 דקות.

מערבבים את חומרי המלית יחדיו.

מפזרים מעט קמח נוסף על השיש ובעזרת מערוך מרדדים את כדור הבצק לצורת מלבן בעובי של כ-½ ס"מ.

מורחים על הבצק את המילוי, מגלגלים, וחותכים לפרוסות של כ-3 ס"מ. שמים את שבלולי הבצק בתבנית אפייה משומנת בצמוד אחד לשני.

אופים 20-25 דקות.

 במידה ורוצים ציפוי, מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד למרקם סמיך ומזליפים על שבלולי הקינמון לאחר האפייה.

בתאבון וחג שמח!

המתכון באדיבות המותג Alpro.

 

מבזקיםלכל המבזקים