ללא גלוטן! קינוח חגיגי לט"ו בשבט - לטרין תמרים ואגוזים - 0404
+
ללא גלוטן! קינוח חגיגי לט"ו בשבט – לטרין תמרים ואגוזים shutterstock.com

ללא גלוטן! קינוח חגיגי לט"ו בשבט – לטרין תמרים ואגוזים

עדיין לא בטוחים מה כדאי להכין לט"ו בשבט? רוצים להפתיע את האורחים עם קינוח חגיגי, מוצלח וללא גלוטן? כך תכינו בקלות ובמהירות קינוח מנצח: לטרין תמרים ואגוזים.

המצרכים (ל-60 עוגיות):

200 גרם אגוזי מלך.

200 גרם אגוזי לוז.

125 גרם סוכר לבן.

175 גרם סילאן תמרים.

250 גרם תמרים לחים מגולענים.

כפית קינמון טחון.

65 ג שומשום קלוי.

אופן ההכנה:

לקלות בתנור (בנפרד) שומשום, אגוזי מלך ואגוזי לוז-180 מעלות כ 10 דקות ולצנן.

לאחר מכן לחממם סיר קטן ולהביא לסף רתיחה סילאן וסוכר.

יש לקחת מיקסר עם וו גיטרה ולעבד לתערובת חלקה תמרים מגולענים וקינמון ולאחר מכן להוסיף לקערת המיקסר את נוזל הסוכר וקינמון ולעבד עד איחוד החומרים.

יש להוסיף את תערובת האגוזים הקלויים ולעבד עד איחוד חומרים.

בתום ההכנה יש לשפוך את המסה של התערובת לתבנית מרובעת ולצנן במקרר.

לחתוך לפסים ולצפות בשומשום קלוי מכל הצדדים ולסיום לחתוך לריבועים.

לשמור בקרור ולהגיש.

ט"ו בשבט שמח ובתאבון

המתכון באדיבות רשת "קפה ביגה".