עוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמשים בציפוי שוקולד ותוספות מפנקות - 0404
+
עוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמשים בציפוי שוקולד ותוספות מפנקות אמיר מנחם

עוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמשים בציפוי שוקולד ותוספות מפנקות

לקראת חגיגות טו בשבט שיחל ב-21 לינואר, חברת כרמית מציעה מתכון מתוק לט"ו בשבט – עוגת שוקולד עם פיסטוקים ומשמשים בציפוי שוקולד ותוספות מפנקות.

רכיבים:
3/4 1 כוסות סוכר.
5 ביצים L.
225 גר' חמאה רכה.
150 גר' של ממרר שוקולד.
2.5 כוסות קמח.
1/2 כפית מלח.
1/2 כפית אבקת אפיה.
1/2 כפית סודה לשתייה.
100 גר' פיסטוק קצוץ.
60 גר' משמש יבשים קצוצים לקוביות.
160 גר' שמנת חמוצה.
50 מ"ל ברנדי.

ציפוי לעוגה:
400 גר' שוקולד מריר מטבעות לאפייה 'כרמית'.
3/4 כוס שמן קנולה.
60 גר' פיסטוק חלבי גרוס לקישוט.
פניני שוקולד מריר, חלב ולבן  לקישוט.

אופן ההכנה:
במיקסר מערבבים את הסוכר והביצים עד להמסה מוחלטת של הסוכר. בקערה נפרדת לוקחים חצי מכמות החמאה ומועכים עד להפיכתו למרקם משחתי. מוסיפים אליו את ממרח השוקולד ומערבבים במיקסר בעוצמה איטית, מוסיפים בהדרגה את יתר החמאה וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.

מערבבים בקערה בצד את הקמח, מלח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, פיסטוקים ומשמשים קצוצים ולאחר מכן מערבבים בעזרת לקקן את המסה לתוך קערת המיקסר בשלוש פעמים, מוסיפים חצי מכמות השמנת החמוצה, מערבבים ואז מוסיפים את שארית השמנת. ולבסוף מוסיפים את הברנדי, מערבבים למסה אחידה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-145 מעלות למשך כ-40 דקות. לאחר האפייה מצננים עד לקירור מלא.

אופן הכנת הציפוי:
ממסים את מטבעות השוקולד בקערה במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, לאחר המסת השוקולד, מוסיפים את שמן הקנולה, מערבבים ומאחדים עם הפיסטוק הגרוס. מקררים עד לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה הקרה ומיד לאחר הציפוי מקשטים עם פניני השוקולד, ומגישים!

אמיר מנחם

המתכון באדיבות: השף קונדיטור לורו לוי.

 

 

מבזקיםלכל המבזקים