
מנכ"ל ארגון "בצלמו", שי גליק, שלח מכתב חריף להנהלת ספר השיאים של גינס בדרישה לבטל את סירובם לרשום את ארגון תרומות הכליה הישראלי "מתנת חיים". לטענתו, ההחלטה נובעת מ"שנאה, רוע טהור ואנטישמיות".
לדברי גינס, הם אינם מכירים בשיאים שמקורם בישראל, מה שעורר סערה, במיוחד מאחר ש"מתנת חיים" אחראי ליותר מ-2,000 תרומות כליה אלטרואיסטיות, מהיקפים הגדולים בעולם.
גליק כתב: "זו חוצפה שאין כמוה להחרים את ארגון האלטרואיזם הגדול בעולם. החלטה אטומה שמבזה מיזם שמציל חיים".
הוא הוסיף תקיפה חריפה: "אולי גם לכם צריך להשתיל לב, כי החלטה כל כך אטומה אף לב של בן אנוש לא מסוגל לקבל".
התגובות בעולם ובישראל לא איחרו להגיע:
המושל ומועמד לשעבר לנשיאות ארה"ב, מייק האקבי, צייץ: "האם האנשים בגינס שתו חבית של גינס? איך אפשר להיות מלאים כל כך בשנאה?"
שר החוץ גדעון סער כתב: "בלתי נסלח. 2,000 תורמי כליה ישראלים מצילים חיים, אך לא מוכרים רק כי הם מישראל. החלטה מעוותת שחייבת להתבטל מיד."
בינתיים, הלחץ הבינלאומי גובר - וישראל מצפה לתשובת גינס.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם