
הקואליציה משכה את כל החוקים בעקבות חילוקי דעות עם החרדים, ובהם החוק של ח"כ שמחה רוטמן לפיצול תפקיד היועמש, אך הצעת החוק של ח"כ אבי מעוז, חוק הריבונות, נותרת על שולחן הכנסת, כיוון שהוא חבר באופוזיציה. השאלה הנשאלת כעת: האם חברי הכנסת יתמכו אחרי כל המאבקים והחיכוכים בקואליציה?
ח"כים בליכוד פנו לסביבת ראש הממשלה וביקשו לקבל חופש הצבעה על הצעת החוק להחלת הריבונות. הם מציינים כי ועדת השרים לא קבעה התנגדות מפורשת, אלא העבירה את הנושא להחלטת ראשי הקואליציה, ולכן אין משמעת קואליציונית והם דורשים להצביע לפי צו מצפונם.
גם אם החוק ייפול, הדבר לא יפגע ביכולת הממשלה לקדם ריבונות. אפשרות אחת היא החלת הריבונות בהחלטת ממשלה, ואפשרות נוספת היא כי יושב ראש הכנסת יוכל לקצר את זמני הדיון בחוקים שנופלים ולהעבירם במהירות מחדש, מבלי להמתין חצי שנה.


תגובות
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם