
בשורה בוועדת הכנסת: צה"ל נסוג מהרס המעיין בגולן | ח"כ קרויזר: "בשורה דרמטית לטבע"
ניצחון משמעותי לטבע נרשם היום בכנסת, כאשר צה"ל הודיע כי הוא "בוחן ושוקל מחדש" את התוכנית להקמת מתחם אימונים במרחב מעיין עין פית שבצפון רמת הגולן. ההכרזה הגיעה בתום דיון סוער בוועדת הפנים, בראשות ח"כ יצחק קרויזר (עוצמה יהודית), שתיאר את המהלך כ"בשורה דרמטית לטבע ולגולן".

מעיין עין פית נחשב נכס טבע ומורשת נדיר, המשמש נקודת שתייה חיונית לחיות בר ומכיל שרידי כפר סורי עתיק. התוכנית שבחן צה"ל כללה הקמת עשרות מבני בטון ותנועת כלים כבדים לצורך אימונים בלוחמה אורבנית, מה שעורר התנגדות ציבורית וסביבתית נרחבת.
במהלך הדיון תקף ח"כ קרויזר את ההליך שבו קודמה התוכנית דרך הולמ"ב, ועדה למתקנים ביטחוניים, וטען כי מדובר בהליך לא שקוף שפגע באמון הציבור. "אם אנחנו רוצים לבנות חברה שמאזנת בין צורכי הביטחון לשמירה על הטבע, עלינו לשמור על המקומות הייחודיים הללו לטובת הדורות הבאים," אמר.
נציגי צה"ל הגיבו להאשמות והודיעו כי "הצבא בוחן מחדש את התוכנית ובוחן חלופות שימנעו פגיעה בערכי הטבע והמורשת של עין פית".

ח"כ קרויזר סיכם: "לפעמים המערכת דוהרת בגלל אילוצי ביטחון, אבל צריך לעצור ולהבין את המציאות – את הטבע אי אפשר להחזיר. נרצה להשאיר לילדים שלנו טבע שיוכלו לגדול בו".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
