
צה"ל נערך לפרובוקציות ולמלכודות - היערכות כבדה להשבת החטופים
כוחותינו השלימו היערכות מלאה לשלב הסופי של מבצע השבת החטופים, לקראת בוקר יום שני. בצה"ל מזהירים כי חמאס עשוי לבצע פרובוקציות במהלך המסירה – החל מצילומי תעמולה ועד לשיחות טלפון מבוימות עם משפחות החטופים – ואף בוחנים אפשרות למלכודות בשטח.
לפי ההיערכות, החטופים יימסרו בשלוש פעימות משלושה מוקדים ברצועה: חאן יונס, מחנות המרכז והעיר עזה. המשפחות נקראו להגיע למחנה רעים בשעה 07:30, שם יתקיים תהליך קליטה, בדיקות רפואיות ומפגש משפחות.
בשטח פועלים לוחמי יחידות מיוחדות שייכנסו לנגמ"שי "איתן" ממוגנים בליווי טנקים, חי"ר וחיפוי מהאוויר. הכוחות יבודדו את מרחב המסירה באש חיפוי כדי למנוע התקרבות גורמים עוינים. כל חטוף יעבור זיהוי קפדני ווידוא שאין עליו או בגופו מטעני חבלה או אמצעי מעקב.
לאחר המסירה, השיירה תשוב למחנה רעים שם תבוצע הערכה רפואית ונפשית, והחטופים יוטסו במסוקי חיל האוויר לבתי החולים שיבא, בילינסון ואיכילוב.
בצה"ל מדגישים: אם חמאס לא יחזיר את כלל החללים בתוך 72 שעות – ישראל תמסור לארגון את נקודות הציון המדויקות שבהן עליו לפעול להשבתם.
מתאם השבויים והנעדרים, תא"ל (מיל') גל הירש, ציין כי השיירה תכלול בין שמונה לעשרה רכבי צלב אדום, ובהם אמבולנס למקרה חירום. לדבריו, "יש לנו צוותים מיומנים למגע הראשוני עם החטופים – מומחים להענקת ביטחון ותמיכה מיידית".
בצה"ל מבהירים: אנחנו ערוכים לכל תרחיש – גם למהלך מבצעי, גם לפרובוקציות. חמאס לא יקבל הזדמנות אחת נוספת לפגוע בחטופים או בכוחותינו.
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
