
כתב אישום חמור נגד ערבי מהצפון - סחט באיומים גם את חבריו
פרקליטות מחוז צפון הגישה כתב אישום חמור נגד ערבי, תושב בסמת טבעון, בן 43, המשויך לכנופיה, בגין שמונה אישומים של סחיטה באיומים כלפי בעלי עסקים ברחבי הצפון.
הנאשם שלח הודעות איומים לבעלי עסקים בדרישה להסדיר "חובות" כביכול של מאות אלפי שקלים תוך הטלת מורא על חייהם וחיי משפחותיהם. באחד המקרים, חברו הטוב של הנאשם קיבל הודעת סחיטה על חוב של 300 אלף ₪. כשהגיע להתייעץ עם הנאשם, זה "סידר" לו תשלום מופחת של 45 אלף ₪, מבלי שהחבר ידע שהנאשם עצמו עומד מאחורי הודעות האיומים.
החקירה שנפתחה בסוף אוגוסט כללה הפעלת כוחות מיוחדים, ובמהלך מעצרו של הנאשם נתפסו כרטיסי סים שונים ו־25 אלף ש"ח במזומן.
הפרקליטות ביקשה את מעצרו עד תום ההליכים. במשטרה הדגישו כי ימשיכו לפעול נגד כנופיות וארגוני פשיעה "בכל הכלים העומדים לרשותה, תוך מתן דגש מיוחד על עבירות סחיטה באיומים כלפי בעלי עסקים".
נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
