
ניסו להבריח קלאצ'ניקוב מסוריה | כתב אישום הוגש נגד שני דרוזים תושבי הצפון
פרקליטות מחוז צפון הגישה כתב אישום חמור נגד שני צעירים דרוזים, תושבי כיסרא ובית ג׳ן בני 18 ו־20, שנכנסו לסוריה בניגוד לחוק, הצטלמו עם רובה קלאצ׳ניקוב וניסו להבריח אותו לישראל.
השניים חצו את הגבול לסוריה ב־16 ביולי, בעיצומו של הטבח האכזרי שביצעו סורים סונים המזוהים עם המשטר בדרוזים בצד הסורי של הגבול. באותה עת החלו מהומות בגזרה, כאשר דרוזים מישראל חדרו לשטח סוריה.
למחרת, ב־17 ביולי, כאשר שבו השניים לישראל ברכבם, הם נתפסו על ידי שוטרי המחוז הצפוני, לוחמי מג"ב וחיילי צה"ל בפעילות יזומה סמוך לגבול.
במהלך בידוק ביטחוני אותר ברכבם רובה סער מסוג קלאצ׳ניקוב ומחסנית. בחקירתם עלה כי לא רק שחצו את הגבול בזמן אירוע ביטחוני רגיש, אלא אף ביקשו להרוויח מכך כשניצלו את הכאוס כדי לנסות ולהבריח נשק לשטח ישראל.
בדיקת טלפון סלולרי שנמצא ברשותם חשפה תיעוד בו נראים השניים אוחזים בנשק בצד הסורי של הגבול, דבר המהווה עדות ישירה למעשיהם החמורים.
הבוקר, הוגש נגדם כתב אישום בבית המשפט המחוזי בנצרת באמצעות עו"ד מאי סקר מפרקליטות מחוז צפון, הכולל סעיפים של יציאה שלא כדין למדינת אויב וייבוא נשק שלא כדין. הפרקליטות ביקשה לעצור את השניים עד תום ההליכים.


נא שימרו על שפה נקייה אשר מכבדת אתכם
